Sund Kost >> Kost

Gøre Zink og Selen Hjælpe Syn?

Din vision, mere følsomme end en haj og mindre end en fugl, er en vigtig følelse, der gør det muligt for dig at sætte pris på verden omkring dig. Opretholdelse af optimal visuel sundhed og skarpt syn kræver, at tilstrækkelig ernæring. Visse næringsstoffer, herunder zink og selen, der tilbyder særlige fordele til syn.

Zink og Macula Degeneration

Zink kan beskytte mod aldersrelateret macula degeneration, en tilstand, hvor den centrale del af synsfeltet bliver tabt på grund af nedsat pigmentering og degenerative forandringer i den gule plet, en del af nethinden. Ifølge en dyr undersøgelse, der blev offentliggjort i December 2011 udgaven af "PLoS One," en zink-mangelfuld kost i seks måneder resulterede i en reduceret størrelsen af pigment-producerende dele af nethinden, hvor de fleste zink i øjet, er gemt. Desuden er antallet af alder-associerede lipid indskud i nethinden steget i zink-mangel dyr i forhold til en kontrolgruppe, der forbruges passende-zink kost.

Zink Antioxidant Fordele

En zink og jern kompleks, kan bidrage til at fremme retinal sundhed og mindske alder-associerede beskadigelse af nethinden ved at forhindre, at jern-induceret celleskade, ifølge en undersøgelse offentliggjort i oktober 2011-udgaven af "Fri Radikal, Biologi og Medicin." I den animalske undersøgelse, tilskud med zink-holdige sammensatte resulteret i lavere niveauer af oxiderede lipider og beskadiget DNA og forbedret retinal funktion i forhold til en kontrolgruppe, der ikke modtager tillæg. Forskerne konkluderede, at den sammensatte evne til at styre trådløse jern niveauer, som, når de forhøjede kan fremme oxidation, førte til, at den beskyttende antioxidant, effekter og fordele til retinal funktion. Derudover, zink-mangel øger din risiko for nethindeløsning, noter ernæringsekspert Phyllis A. Balch, forfatter af bogen "Prescription for Nutritional Healing." Balch anbefaler at opnå 50 mg per dag.

Selen og grå Stær

Som en del af antioxidant enzymer, glutathion peroxidase og glutathion S-transferase, selen kan hjælpe med at beskytte linsen i øjet og forebygge aldersrelateret grå stær, ifølge en undersøgelse offentliggjort i September 2012 i tidsskriftet "Srpski Arhiv Za Celokupno Lekarstvo"." Forskere fandt, at patienter med avanceret grå stær havde lavere koncentrationer af glutathion i deres optik end patienter med tidligere stadier af kataraktdannelse. En undersøgelse offentliggjort i Maj 2012 udgaven af journal "Molekylær Vision" fandt, at en lille genetisk forskel på, hvordan nogle personer fremstilling glutathion S-transferase kan medføre, at enzymet til at være mindre effektive til at beskytte linsen, hvilket gør disse individer, som mere modtagelige for grå stær dannelse.

Zink, Selen og grøn Stær

Selen og zink kan hjælpe med at beskytte mod grøn stær, en tilstand, der er forbundet med øget tryk i øjet, der kan føre til optic nerve skade og blindhed. Southern California College of Optometry anbefaler en daglig kost, der indeholder 200 mikrogram selen og 30 milligram zink. Gode kilder i kosten af zink omfatter østers, oksekød, kylling, mælk og baked beans. Selen er fundet i Brasilien nødder, ølgær, hvedekim, tun, skrubbe og hvidløg.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder
ADVERT

Mest populære