Sund Kost >> Ernæring

Zink Fra Brune Ris

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret juli 20, 2017

Cirka 20 procent af verdens kosten energi kommer fra ris, ifølge Food and Agricultural Organisation. Brune ris er den mest nærende mulighed, da det er en fuldkorn og dermed indeholder mere fiber og flere mikronæringsstoffer end hvide ris. Det er en god kilde til thiamin, niacin, vitamin B-6, magnesium og fosfor, og giver dig også nogle zink.

Zink

Zink er et vigtigt mineral, bruger din krop for celledeling, danner proteiner og DNA, hjernens funktion, vækst af væv, insulin funktion, immunforsvar og sårheling. En ordentlig følelse af smag og lugt, afhænger også af tilstrækkelig zink forbrug. Din krop ikke gemme zink, så er du nødt til at forbruge det regelmæssigt for at opfylde dine behov.

Zink i Brune Ris

Hver 1-cup servering af brune ris indeholder 1.21 gram zink. Det er 15 procent af den anbefalede daglige dosis på 8 mg per dag for kvinder og 11 procent af det anbefalede daglige indtag af 11 mg per dag for mænd. Gravide kvinder bør forbruge 11 mg zink per dag og ammende kvinder bør forbruge 12 milligram per dag.

Stigende Zink Forbrug

Ved at kombinere brune ris med bedre kilder til zink vil hjælpe dig med at øge dine zink forbrug. Par brune ris med østers, krabber, hummer, oksekød, svinekød eller mørkt kød-kylling, som alle indeholder flere zink per portion. Nødder, bælgfrugter og ost vil også hjælpe dig med at øge dine zink indtag, selvom de indeholder mindre mængder af dette vigtige mineral.

Overvejelser

Zink mangel kan forårsage nedsat immunforsvar, tab af appetit, diarré, hårtab og vægttab. De fleste mennesker i de Forenede Stater indtager nok zink gennem deres almindelige kost. Men vegetarer, alkoholikere, gravide og ammende kvinder, mennesker med seglcellesygdom, og dem med gastrointestinale lidelser, har en øget risiko for zinkmangel og det kan være nødvendigt at tage supplerende zink.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære