Sund Kost >> Ernæring

Lækker Fiber Fødevarer til Børn

Visse høj-fiber fødevarer kan gøre dit barn slå op i hans næse, men masser af velsmagende fødevarer levere en sund dosis af fiber. Dit barn bør spise høj-fiber fødevarer, fordi de giver en følelse af mæthed, så han er mindre tilbøjelige til at spise for meget. Fiber fremmer en sund fordøjelse, forhindrer forstoppelse og reducerer risikoen for, at visse sunde forhold. Småbørn har brug for 19 gram fibre hver dag, at børn i skolealderen har brug for mellem 25 og 31 gram og teenagere bør spise 26 til 38 gram.

Korn

Gør dit barns sandwich på hele hvede brød til at øge sin fiber indtagelse. Et udsnit af hele hvede brød indeholder omkring 2 gram fiber. Hel-hvede engelske muffins, bagels og tortillas er yderligere korn høj i fiber. Gøre dem mere indbydende ved at sprede dem med peanutbutter eller smeltning fedtfattig ost på toppen. Erstat hvidt pasta med hel-hvede versioner, som en anden enkel måde at øge dit barns indtag af fiber. En kop hele hvede pasta indeholder 6.2 gram fiber. Brug brune ris i stedet for hvide ris. En kop brune ris forsyninger 3.5 gram fiber. Tjene en havreklid bolle til morgenmad for 5,2 gram fiber eller en kop havregryn til 4 gram. Tilsæt honning til bolle eller havregryn til at forbedre smagen. Tilbyder dit barn hele korn korn, bage brød og boller med hele hvedemel og bland havre i farsbrød og burgere, som nye måder at indføre en høj-fiber korn i dit barns kost.

Frugt og Grøntsager

Alle frugter og grøntsager levere nogle fiber, men visse sorter er bedre end andre i forhold til, hvor meget dit barn bliver. Hindbær er en top kilde med 8 gram fiber pr 1-cup, der tjener. En hel pære forsyninger 5.5 gram fiber, og en hel apple indeholder 4.4 gram. Tilbyder dit barn en lille mængde af jordnøddesmør, mandel smør eller low-fat almindelig yoghurt til at dyppe med. En banan eller en hel appelsin hver levering 3.1 gram fiber. Ærter levere en imponerende 8.8 gram fiber pr 1-cup, der tjener. En medium sød kartoffel giver 3.8 gram fiber, og 1 kop broccoli indeholder 5.1 gram. En kop sød majs forsyninger 4.1 gram fiber, og en hel gulerod indeholder 1,2 gram. Drys fedtfattig ost over grøntsager til at opmuntre dit barn til at spise dem.

Bælgfrugter

Bælgfrugter er en top kilde til fiber, og er en nem måde at sikre, at dit barn får det beløb, han har brug for hver dag. Rør grøntsager ind i dit barns yndlings suppe eller gryderet opskrifter, som kan gøre det mere sandsynligt, at dit barn vil spise dem. Brug grøntsager i stedet for pasta og ris i måltider. En kop kogte flækærter indeholder 16.3 gram fiber, og 1 kop kogte linser forsyninger 15.6 gram. Kogte sorte bønner indeholder 15 gram fibre pr 1-kop, der serverer, og den samme mængde af baked beans giver 10.4 gram. Nyre -, hvid, navy og pinto bønner hver levere tilsvarende mængder af kostfibre per portion.

Yderligere Fødevarer

Tilføj et gram mandler til dit barns kost til 3,5 gram fiber. En ounce af pistacienødder, er en anden god kilde og forsyninger 2.9 gram fiber. En 1-ounce servering af pekannødder indeholder 2.7 gram fiber, og en 1/4-cup servering af solsikkefrø forsyninger 3.9 gram. Rør nødder og frø til yoghurt eller hytteost som en lækker måde at tjene dem. 2 spsk servering af rosiner indeholder 1 gram fiber. En 1/2-cup servering af edamame forsyninger 3.8 gram fiber, og 1/4 kop af sauerkraut indeholder 3,4 gram. Indarbejde disse fødevarer i dit barns snacks og måltider til at øge sin daglige indtag af fiber.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Hele Hvede Brød i Skiver billede af Jaimie Duplass fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære