Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Yoghurt Har den Laveste Kulhydrater Og Sukker?

Skrevet af Andra Picincu; Opdateret: November 19, 2018

Yoghurt er en glimrende kilde til protein, kalcium og probiotika. En enkelt servering giver næsten halvdelen af den anbefalede daglige indtag af calcium. Det leverer også B-kompleks vitaminer, magnesium, fosfor, zink og kalium. Men hvis du er på en diæt, eller du blot ønsker at spise sundere, kan du være mere interesseret i yoghurt, sukker og kulhydrat indhold. Nogle mærker indeholder mere sukker end chokolade bar, så de kan tilføje inches til din talje og forårsager blodsukker-spikes.

Hele vs. fedtfattig Yoghurt

I dag, yoghurt kommer i en bred vifte af varianter og sorter. Der er fuld fat yoghurt, græsk yoghurt, fedtfattig yoghurt, frossen yoghurt og krydret yoghurt. Hver række indeholder forskellige mængder af kulhydrater, protein og fedt. Sundhedseksperter anbefaler, at du vælger et brand med mere end 23 gram sukker per 6-ounce servering. Hvis du er på en lav-carb diæt, vil du ønsker at holde dette tal endnu lavere.

Sørg for, at du ved, hvordan at læse yoghurt etiketter. Det er rig på laktose, en form for sukker. Generelt, low-fat sorter er højere i laktose og kulhydrater i forhold til fuld-fedt yoghurt. Derudover producenter ofte tilsæt sukker og kunstige smagsstoffer til at forbedre yoghurt appel. En kop af frugt-flavored, nonfat yoghurt, for eksempel, indeholder en kæmpestor 46.7 g sukker.

Uden den ekstra sukker, fedtfattig yoghurt ville miste sin fyldige smag. Fuldfed sorter, på den anden side, ikke har nogen tilsat sukker – medmindre du vælger krydret sorter. Selv hvis du tilføjer nogle honning, ville de stadig have mindre sukker end fedtfattig yoghurt.

Når du læser etiketterne, at kontrollere mængden af kulhydrater pr servering, ikke per container. Under "Total Kulhydrat," vil du se, hvor meget sukker der er i det. For eksempel, yoghurt kan have 23g kulhydrat, herunder 16g af sukker. Også se ud for kunstige smagsstoffer, kunstige sødestoffer, modificeret majsstivelse, high fructose corn sirup og andre tilsætningsstoffer. En kvalitet yoghurt ikke indeholder nogen af disse ingredienser.

Græsk Yoghurt

Græsk yoghurt er bedst kendt for sit høje indhold af protein. En portion prale med op til 17g protein og kun 6g kulhydrater. Det er betydeligt mindre sukker i forhold til almindelig yoghurt. Går græsk er en fantastisk måde at øge dit protein indtag og skære ned på kulhydrater.

De belastende proces hjælper med til at reducere mængden af laktose og kulhydrater i græsk yoghurt. Dette gør den velegnet til dieters og personer med laktoseintolerans. Derudover, græsk yoghurt er normalt lavere i natrium. På trods af sin høje fedtindhold, er det usandsynligt at forårsage vægtstigning, medmindre du tager i flere kalorier, end du forbrænder.

Tip

Græsk yoghurt er højere proteinindhold og lavere i kulhydrater og laktose end de fleste yoghurt sorter.

Steer Klart af Aromatiseret Sorter

Generelt, græsk yoghurt, er det bedste valg i form af protein og kulhydrater. Krydret yoghurt, på den anden side, er der ikke plads til i en sund kost. Fyldt med sukker og tilsætningsstoffer, det er intet andet end junk food i forklædning. De fleste mærker indeholder Rød #40, Blå #1 og andre syntetiske farvestoffer, der påvirker hjernens funktion, ændre tarmfloraen og fremme tumor vækst.

Krydret yoghurt smager så godt for en grund. Det er ofte lavet med high fructose corn syrup, neosugar, antifoaming kemikalier og andre potentielt giftige ingredienser, som forbedrer dens smag. Høj fruktose majs sirup, for eksempel, er lige så usundt som sukker. Dette sødemiddel har været forbundet med fedme, metaboliske sygdomme, Type II diabetes, slagtilfælde og hjertesygdomme.

Da denne type af yoghurt er højere kulhydrater, det giver også flere kalorier per portion. Nogle sorter er lige så høj i kalorier, som is eller kage. Hvis du bekymrer dig om smag, tilføje frugt, stevia eller rå honning til almindelig eller græsk yoghurt. Men pas på, at dens indhold af sukker vil stige.

Advarsel

Ved siden af sukker, krydret yoghurt kan indeholde high fructose corn syrup, syntetiske farvestoffer og andre kemikalier end påvirker sundhed og velbefindende. Nogle sorter er lige så høj i sukker og kalorier, som en chokolade bar.

Om Forfatteren

Andra Picincu er en certificeret kostvejleder og personlig træner med mere end 10 års erfaring. Hun har en BA i Psykologi og har en BA i Marketing og International Business. Hendes mission er at hjælpe mennesker med at leve et sundere liv ved at gøre smartere valg af fødevarer og opholder sig aktive. Andra giver digital marketing consulting og copywriting tjenester samt ernæring rådgivning. Hun ejer ShapeYourEnergy, en populær sundhed og fitness hjemmeside. I 2014, lancerede hun en lokal ernæring kontor og i samarbejde med lokale fitnesscentre til at hjælpe deres kunder at tage de nødvendige skridt til et bedre helbred. Nuværende og tidligere kunder omfatter HOTH, Nutracelle, KLIK - Og Elsker Protein Drink, InstaCuppa, GritWell, GoHarvey, og meget mere. Andra er en regelmæssig bidragyder til disse platforme, hvor hun enten giver sundheds-relateret indhold, eller coaching til dem der er interesserede i at opnå en afbalanceret livsstil.

ADVERT

Mest populære