Sund Kost >> Ernæring

Hvad er Yerba Mate Ekstrakt?

Skrevet af Maia Appleby; Opdateret 17 December 2018

Yerba mate, også kendt som den Brasilianske te, Paraguay te, eller blot som mate, er lavet af bladene af Ilex paraguariensis træ, som er hjemmehørende i det Sydlige Amerika. Det er vokset helt i Argentina, Brasilien og Paraguay, de førende producenter af yerba mate ekstrakt. Yerba mate indeholder ekstrakt stimulanser og antioxidanter, der kan hjælpe med at forebygge og behandle fedme og inflammatoriske sygdomme.

Ekstraktion

Selv om yerba mate er ofte indtages som te, ernæringsmæssige produkt producenter på markedet yerba mate-ekstrakt som et supplement, der indeholder en mere koncentreret dosis af den plante forbindelser. Udvinding teknik til dels bestemmer styrken af ekstraktet. Ifølge forfatterne af en oversigtsartikel udgivet i "Journal of Food Science" i 2007, sonication, eller brug af lyd til at udtrække partikler, bevarer meget af yerba mate stimulanser såsom koffein, men det kræver brug af potentielt giftige opløsningsmidler, så forskere generelt bruge en teknik, der anvender kuldioxid, som er sikrere og bevarer endnu mere af yerba mate er stimulerende indhold.

Kvalitet Overvejelser

Kvaliteten af yerba mate uddrag er påvirket af variabler, såsom belysning, i en alder af blade og tørring metoder. Når yerba mate bladene er tørret i svagt lys, ekstrakten indeholder betydeligt mere koffein end det har, når de er tørret i oplyste områder. Derudover yngre blade er rige på gavnlige forbindelser. Mikrobølgeovn tørring resulterer i mere nærende yerba mate end vakuum tørring. Når du vælger en yerba mate ekstrakt supplement, læse etiketter for at sikre, at du køber et mærke, der er produceret under de bedste betingelser.

Fordele

Yerba mate ekstrakt er rig på antioxidanter, og på grund af sin høje koncentration af polyfenoler, forbindelser, der giver sundhedsmæssige fordele ud over et anlæg, der er ernæringsmæssige indhold. Yerba mate er sammenlignelig med rødvin og overlegen i forhold til grøn te i form af antioxidant aktivitet, ifølge forskere, der offentliggjort en artikel i "Chilenske Journal of Agricultural Research" i 2009. Yerba mate kan også bidrage til at forebygge vægtøgning, ifølge forfatterne af undersøgelsen er offentliggjort i "Fedme" i 2009. Hertil kommer, at det fungerer som et anti-inflammatorisk middel, der potentielt er til gavn for dit hjerte og reducere inflammation, der er forbundet med en bred vifte af lidelser.

Risici

Tage høje doser af yerba mate ekstrakt kan øge din risiko for at nogle typer af kræft, ifølge forskere, der offentliggjort en undersøgelse i "Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention" i 2008. Efter måling af polycykliske aromatiske hydrocarboner eller Pah 'er, i otte mærker af kommercielt markedsført yerba mate, fandt de, at bladene indeholdt ekstremt høje koncentrationer af kræftfremkaldende Pah' er, der udgør en forhøjet risiko for kræft i spiserør, lunge, oropharynx, larynx, nyrer og blære. Kontakt din læge, før du tager yerba mate ekstrakt.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

ADVERT

Mest populære