Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Ville Der Ske, Hvis Vi Holdt Op Med At Spise Sunde Fødevarer?

Usunde kostvaner kan stå i vejen for succes at leve en sund livsstil. Hvis du holder op med at spise sunde fødevarer, vil du gå glip af værdifulde næringsstoffer, som din krop har brug for under de forskellige faser af dit liv til at fortsætte med at arbejde. Usunde fødevarer kan indeholde flere kalorier og fedt, end du tror. Kende konsekvenser af ikke at spise sundt kan motivere dig til at foretage positive ændringer i din kost, hvilket resulterer i bedre sundhed.

Øget Risiko For Diabetes

Tyder på, at en kost rig på raffinerede kulhydrater, såsom mosede kartofler, bagels, morgenmadsprodukter og donuts, øger risikoen for diabetes, ifølge Harvard School of Public Health. Disse raffinerede fødevarer, der har et højt glykæmisk indeks og glykæmisk belastning, hvilket betyder, at de forårsager pludselige stigninger i din insulin og blodsukker, som igen kan føre til højere risiko for diabetes. Ligeledes, drikke sukkerholdige drikkevarer, som også har et højt glykæmisk load, er forbundet med øget risiko for diabetes. En undersøgelse offentliggjort i Marts 2010-udgaven af tidsskriftet "Omsætning" fundet, at indtagelse af sukkerholdige drikke øger dit blod triglycerider, falder din high-density lipoprotein kolesterol, øger insulin resistens og brændstoffer kronisk betændelse, som alle er risikofaktorer for diabetes.

Vægtøgning

At spise fødevarer, der gør dit blodsukker og insulin niveauer gå op meget højt, og derefter gå ned, kan det forårsage vægtstigning, rapporter, Harvard School of Public Health. Eksempler på sådanne fødevarer omfatter hvide ris, hvidt brød og andre højt forarbejdede korn produkter. På samme måde kan du nemt pakke på uønskede pounds ved at hengive sig til fødevarer, der er højt indhold af mættet fedt og transfedt. Mættet fedt findes i oksekød, svinekød, lam, smør og fløde, mens transfedtsyrer findes i pommes frites, småkager, muffins, tærter og kager. En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet "the Lancet" i januar 2005 afslørede, at mennesker, der spiser fastfood mere end to gange om ugen er mere tilbøjelige til at tage på i vægt og vise tidlige symptomer på diabetes end dem, der lejlighedsvis kan forkæle dig selv i denne usunde retter.

Knogleskørhed

Den højt salt indhold af fastfood kan udgøre trusler mod din sundhed. En undersøgelse præsenteret på The Endocrine Society ' s 95 Årlige Møde i San Francisco i juni 2013 fandt, at kvinder, der forbruges en høj-salt kost, øgede deres risiko for brud på en knogle efter overgangsalderen, uanset deres knogletæthed. Undersøgelsens hovedforfatter, Dr. Kiyoko Nawata, høje natrium forbrug synes at være en risikofaktor for knogle skrøbelighed. Desuden, når du spiser for meget natrium, din krop udskiller natrium i urinen, og tager calcium med det. Dette udmatter din kroppens calcium-butikker. Lave calciumniveauer i din krop føre til svage knogler og knogleskørhed, siger Todd Alexander, et Fakultet som i Medicin og Dentistry forsker ved University of Alberta.

Hjerte-Kar-Sygdom

I hjerte-kar-sygdom, eller CHD, en voksagtig substans, der kaldes plak hober sig op i dit hjerte er arterier, der leverer blod til din hjertemusklen. Åreforkalkning er opbygningen af plak i arterierne. En usund kost kan øge din risiko for CHD. Spise fødevarer med højt indhold af tilsat sukker, salt, raffineret korn og faste fedtstoffer, såsom transfedtsyrer og mættet fedt, kan gøre andre risikofaktorer for CHD værre, rapporterer den Nationale Hjerte, Lunge og Blod Institute. Eksempler på disse risikofaktorer omfatter diabetes, højt blodtryk, fedme og unormal blod kolesterol niveauer.

Om Forfatteren

Mala Srivastava dækker sundhed og business for flere online-publikationer. Hun har en Master of Science i mikrobiologi fra Indiens HNB Garhwal Universitet og en Master of Pharmaceutical Business Management fra ICFAI Universitet.

Foto Credits

  • BananaStock/BananaStock/Getty Images
ADVERT

Mest populære