Sund Kost >> Kost

Hele Hvede Vs. Regelmæssig Bagels

Skrevet af Maia Appleby; Opdateret November 21, 2018

Bagels er højere i kalorier og natrium end ristet brød-skiver, men de tilbyder også ernæringsmæssige fordele. Fordi raffinering resultater i hvidt mel, der er blevet forarmet af mange næringsstoffer, de fleste mel producenter berige hvide mel med B-vitaminer og visse mineraler. Almindelig bagels er ofte mere vitamin-rige end hele hvede bagels, men de er lavere i fiber og essentielle mineraler og højere i kalorier.

Makronæringsstoffer

Hele hvede og almindeligt bagels er ens i makronæringsstoffer makeup. En mellemstor, 100-grams bagel af enten sort har 10 gram protein, 1,5 gram fedt og omkring 50 gram kulhydrater. En almindelig bagel har 257 kalorier, hvilket er lidt højere end en hvede bagel, med 245 kalorier. En hel hvede bagel har næsten to gange så meget fiber, men giver 4 gram fibre, i forhold til 2,2 gram i en almindelig bagel. På grund af sin fiberindhold, hele hvede bagel vil hjælpe med at holde dig følelsen fuld længere, at reducere din trang til mellemmåltid inden frokost.

B-Kompleks Vitaminer

Fordi hvidt mel er generelt beriget med vitaminer tabt i løbet af raffinement, almindelig bagels har flere B-kompleks vitaminer end hele hvede bagels. B-vitaminer hjælpe din krop med at omdanne fedt, protein og kulhydrater til energi, så de er en vigtig del af mad stofskifte. En almindelig bagel giver mere end halvdelen af thiamin og folat, du har brug for daglige, såvel som omkring en fjerdedel af dit anbefalede daglige indtag for riboflavin og niacin. En hel hvede bagel giver næsten lige så meget niacin og riboflavin, men har kun lidt mere end halvdelen af folat og thiamin som en almindelig bagel. Men en hel hvede bagel giver dig 10 procent af dit daglige behov for vitamin B-6, en fordobling af mængden af næringsstoffer i en almindelig bagel.

Mineraler

Fordi hvidt mel, som er beriget med jern og calcium propionat, en almindelig bagel giver 6 milligram jern og næsten en tiendedel af calcium, du har brug for dagligt, mens en hel hvede bagel giver halvt så meget, strygejern og 2 procent af din daglige værdi for calcium. Institute of Medicine anbefaler, at kvinder får 18 mg jern om dagen, og mænd får 8 mg. Hele hvede bagels er overlegen i forhold til andre mineraler. En hel hvede bagel har en femtedel af dit daglige behov for knogle-bygning fosfor og en sjettedel af magnesium, du har brug for dagligt, mens en almindelig bagel giver mindre end halvt så meget af disse mineraler.

Natrium

Bagels er høj i natrium. Hvis du har højt blodtryk eller er du i risiko for at udvikle det, bør du undgå at spise bagels. En almindelig bagel har 477 mg natrium, og en hel hvede bagel er næsten lige så salt, med 430 mg natrium. Centers for Disease Control og Forebyggelse anbefaler, at du begrænse dine natrium indtag ikke mere end 2.300 per dag. Personer med risiko for forhøjet blodtryk og dem, der er over 51 yderligere bør begrænse deres indtag til under 1.500 milligram dagligt. Jævnligt spiser enten udvalg af bagel, sammen med andre fødevarer, du indtager i løbet af dagen, kan bidrage til en overdreven natrium indtag.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

ADVERT

Mest populære