Sund Kost >> Ernæring

Er Hele Hvede Brød Godt for blodsukkeret?

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret: 06 December, 2018

Hvis du tror, brød, er off-grænser, fordi du har diabetes, er der gode nyheder. Brød kan være en del af en sund diabetes kost. At leve godt med diabetes betyder, at holde dit blodsukker i mål række din læge sæt til dig. Kontrollere din kulhydrat indtagelse er en vigtig del af styringen af dit blodsukker og forebygge diabetes komplikationer. Her er hvad du behøver at vide om hele hvede brød og holde dit blod glukose sund.

Del Størrelsen er afgørende

Det er en udbredt myte, at du bør undgå eller begrænse stivelsesholdige fødevarer som brød, pasta og kartofler, hvis du har diabetes. Sundt stivelse er en kilde til fibre og kulhydrater, der giver brændstof. Portionsstørrelse er nøglen, når det kommer til at indarbejde stivelse i din kost. Valg af sunde fødevarer og opholder sig inden for dit mål kulhydrat mål for hvert måltid er det mest vigtige faktorer. De fleste mennesker med diabetes, bør sigte for 45 til 60 milligram af kulhydrater pr måltid, ifølge American Diabetes Association. Et udsnit af hele hvede brød indeholder 12 gram kulhydrat. Dette passer godt i din samlede pr-måltid kulhydrat indtag.

Hel-Hvede-Brød og Blod-Sukker

Det glykæmiske indeks er en måde at måle, hvor fødevarer påvirke blodsukkeret. Høj-GI fødevarer, der forårsager en hurtig og markant stigning i blodsukkeret. Disse fødevarer er tildelt et GI på 70 eller mere. Hvidt brød falder inden for denne kategori. Hele hvede brød, og på den anden side, har en moderat indflydelse på blodsukkeret, med en GI i størrelsesordenen 56 til 59. Lav-GI fødevarer, der falder i intervallet 55 eller mindre. Det er bedst at vælge fødevarer, der har en lav til moderat GI meste af tiden, hvis du har diabetes. Dette hjælper med at forhindre blodsukker-spikes og holder niveauer mere stabil efter måltider og i løbet af dagen.

Afbalancere Dine Måltider

Duften af friskbagt brød og er nok til at vække sanserne, men mådehold er en vigtig del af at have et velafbalanceret, diabetes-venlige kost. Når du optage hele hvede brød i dine måltider, sikre, at du vælger andre sunde fødevarer til en godt afrundet plade. En nem måde at gå om det er til fyld halvdelen af din tallerken med ikke-stivelsesholdige grøntsager, en fjerdedel af pladen med magert protein og andre kvartal med et indhold af stivelse eller korn som hele hvede brød. Gøre det på denne måde gør det nemt at styre dine portionsstørrelser af carbohydrat-holdige fødevarer, så du ender op med et velsmagende måltid, der øger din energi og holder dig tilfreds.

Hel-Hvede Fiber Fordele

Kostfibre i fuldkorn som hele hvede brød bidrager til din fiber indtagelse. Kostfibre er ikke fordøjes af kroppen, men giver sundhedsmæssige fordele. Fiber hjælper med at forsinke optagelsen af sukker, som hjælper med at kontrollere blodsukkeret. Et udsnit af hele hvede brød giver ca 2 gram fiber. Det anbefales, at du tilstræber et alt 25 til 30 gram fibre hver dag. Husk på, at ikke alle hel-hvede brød er lavet af 100-procent hel hvede, så tjek etiketter, når de køber brød.

Om Forfatteren

Janet Renee er en registreret diætist med fokus på hormonel ubalance. Hun hjælper kunder med spørgsmål som polycystisk ovarie syndrom og insulinresistens skabe balance i deres hormoner, og tabe sig gennem kostændringer. Renee deler sin viden og ekspertise gennem regelmæssige bidrag til sundhed og wellness-publikationer, herunder Form, Kvinders Sundhed og Vegetariske Gange.

ADVERT

Mest populære