Sund Kost >> Kost

Hele Vs. Skummetmælk til et 1-årigt Barn

Skrevet af Bridget Coila; Opdateret: 06 December, 2018

Når dit barn fylder 1, kan du begynde at indføre komælk til hendes kost for at øge hendes calcium niveauer, men at vide, hvilken type mælk, for at et tilbud kan være forvirrende. Mens skummetmælk ofte er den mælk valg for voksne og større børn, kan det ikke være passende for en 1-årig. Tal med dit barn ' s børnelæge, før du skifter over for komælk at afgøre, hvilken type mælk der er bedst til dit voksende barn.

Nødvendige Fedtstoffer

Børnelæger og American Academy of Pediatrics har traditionelt anbefales sødmælk, som indeholder 3.5 til 3.8 procent fedt, for småbørn mellem 12 og 24 måneder. I løbet af denne periode, småbørn har brug for ekstra fedt og kalorier til at understøtte deres hurtige samlede vækst-og specielt væksten af deres hjerneceller. En kost, der indeholder skummetmælk kan være for lav i fedt og kalorier til at understøtte en 1-årig mands behov. Af denne grund har den Amerikanske Academy of Pediatrics fortsætter med at anbefale sødmælk for de fleste småbørn op, indtil den anden fødselsdag.

Skummetmælk for udsatte Småbørn

I 2008 har den Amerikanske Academy of Pediatrics har udstedt nye retningslinjer, der fastslår, at børn, der er overvægtige eller fede, og dem, der har en familie historie af hjertesygdomme eller højt kolesterol kan være nødvendigt fedtreduceret mælk, som har 2 procent fedt, eller skummetmælk, som har 1 procent fedt, i stedet for sødmælk. Valg af skummetmælk end sødmælk eller skifte et lille barn fra sødmælk til at skimme mælk bør kun ske under advisement af en læge eller en registreret diætist. Efter anden fødselsdag, som alle småbørn skal være gået over til at skimme mælk at mindske risikoen for fedme.

Amning Småbørn

Hvis du stadig ammer dit barn mindst tre til fire gange om dagen, kan du fortsætte med at levere modermælk som en erstatning for enhver form for komælk. Modermælk er højere i fedt, kalorier og kolesterol end sødmælk. Nogle ammende mødre vælger at indføre koens mælk til deres sygepleje lille barn, mens andre hold ud på indførelse af koens mælk, indtil barnet har vænnet fra. Ammende mødre med en familie historie af laktose intolerance eller mælk allergi undertiden vælger at aldrig indføre komælk i deres børns kost.

Andre Alternativer

Nogle børn udvikler allergi over for komælk og bør ikke gives helt eller skummetmælk. I nogle tilfælde, gedemælk er et acceptabelt alternativ, fordi det indeholder forskellige proteiner end komælk, og kan være lettere at fordøje for nogle børn. Hvis dit barn ikke kan lide eller ikke kan tolerere nogen form for animalsk mælk, calcium-berigede juice eller en kost høj i calcium-rige fødevarer, såsom broccoli, dåse laks, og beriget korn, kan være i stand til at levere alle dit barns calcium behov.

Overvejelser

Uanset om du tjene dit barn helt eller skimme komælk, kan du begrænse din 1-årige indtag til mindre end 16 til 24 ounce per dag. At drikke mere end dette beløb kan sætte dit barn i fare for jern-mangel anæmi, fordi koens mælk er lavt i jern, og kan hæmme optagelsen af jern fra andre fødevarer. Komælk kan også irritere slimhinden i mave-tarmkanalen, hvilket medfører milde blodtab, der også bidrager til jern-mangel anæmi.

Om Forfatteren

Bridget Coila har specialiseret sig i sundhed, ernæring, graviditet, pet og forældrerollen emner. Hendes artikler har optrådt i Ilt, Dansk Fitness og på forskellige hjemmesider. Coila har en Bachelor of Science i celle-og molekylær biologi fra University of Cincinnati, og mere end 10 års medicinske forskning oplevelse.

ADVERT

Mest populære