Sund Kost >> Sunde Måltider

Fuldkorn og Afføring

I tusinder af år, rapporterer Harvard School of Public Health, at mennesker ikke behandler deres korn. De spiste fuldkorn, hvilket gav dem en kulhydrat-pakke rig på vitaminer, fibre, mineraler, hormoner, plante enzymer, sunde fedtstoffer og mange andre fytokemikalier. Fuldkorn har et ydre lag, der beskytter den kerne, der indeholder den endospermen og kimen. Mens endosperm er stivelsesholdige, kimen indeholder mange umættede olier, mineraler og vitaminer. Udskift din raffineret korn med hele korn for at forbedre din afføring.

Fra Helhed til Raffinerede

Fra slutningen af det 19. århundrede, roller møller har været brugt til at behandle korn. Fræsning gør korn nemmere at tygge og fordøje, og at blive gemt uden køling. Fræsning også knuser endosperm i mange små partikler. Men du betaler en heftig ernæringsmæssige pris ved at spise raffineret korn. Ifølge Harvard School of Public Health, forarbejdet hvede mister mere end halvdelen af sit B-vitaminer, næsten alle sine E-vitamin, og alle dens fiber. Du kan forbedre dit helbred på forskellige måder, hvis du begynder at spise fuldkorn.

Fuldkorn og Sunde Tarme

Ifølge University of Maryland Medical Center, spise mad, der er lav i fiber er en af de almindelige årsager til dårlig tarm sundhed. Du kan forebygge forstoppelse ved at tilføje 20 til 35 gram fiber til din daglige kost. Havregryn og hvede korn, der er fælles fuldkorn du kan spise for at få tilstrækkeligt med kostfibre. En undersøgelse offentliggjort i 2003 i "The American Journal of Clinical Nutrition" har fundet, at indtagelse af fuldkorn kan hjælpe dig med at forbedre forskellige markører for dit stofskifte og tarm sundhed. Forskerne fandt også, at du kan få mere tarm sundhedsmæssige fordele fra hele korn rug end hele korn hvede.

Andre Sundhedsmæssige Fordele

Ud over at øge din afføring indtagelse af fuldkorn kan hjælpe dig med at afværge andre sygdomme. Harvard School of Public Health rapporter om, at flere undersøgelser har fundet, at spise to ekstra portioner fuldkorn dagligt kan nedsætte risikoen for at udvikle Type 2 diabetes med 21 procent. Andre undersøgelser, der søger at etablere en sammenhæng mellem at spise hele korn og reducere risikoen for at udvikle kræft.

Andre Overvejelser

For at maksimere fordelene ved at spise en kost, der er rig på fiber, er du nødt til at drikke en masse vand for at hjælpe dig med at have afføring. Hvis du oplever oppustethed efter at spise fødevarer, der har en masse fiber, kan du prøve at tilføje fuldkorn og andre fiber-rige fødevarer gradvist.

Om Forfatteren

Jean Harvey har været en professionel skribent siden 2001. Han har skrevet for mange offline og online publishers, herunder "Buffalo News", "Daytona Gange" og "Natural Muscle Magazine." Harvey skriver også for Bloginity.com og Bodybuilding.com. Han har en kandidatgrad i human ernæring fra københavns Universitet Cornell University.

Foto Credits

  • Medioimages/Photodisc/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære