Sund Kost >> Sunde Måltider

Fuldkornspasta Vs. Almindelig Pasta

Skrevet af Nina K. ; Opdateret juli 20, 2017

Hvis din pasta er ikke lavet af fuldkorn, du får kort-ændret på ernæring. Raffineret korn manglende fiber-rige ydre lag, som er flået væk under fræsning. De resterende indre kerne har nogle næringsstoffer, men hundredvis af flere mangler. Hvis du normalt vælge hvidt mel, pasta, kan det tage lidt tid for dine smagsløg til at tilpasse sig til chewier hele korn versioner. Hvis du er ligeglad for hele hvede pasta, kan du finde tilflugt i brune ris eller boghvede sorter.

Fordøjelse

Alle, der fiber i hele korn pasta hjælper med at bevare en sund fordøjelse. Selvom du ikke kan fordøje fibre i sig selv, det skubber andre fødevarer sagen gennem dit system til at holde dig løbende. Selv om hvid pasta indeholder også fibre, de har mindre end halvt så meget som deres hele korn kolleger. Kostfibre hjælper også med at forhindre diverticulosis, en tilstand, hvor syge udvikle små poser i tyktarmen, som fyldes op med rådnende mad bits, der forårsager smerte og oppustethed.

Vægt Kontrol

Det er ikke en magic bullet for vægttab, men fibrene i fuldkorn pasta holder du føler fyldigere længere, så du er mindre fristet til at snack efter dit måltid. Mens regelmæssig pasta skaber en stigning i blodsukkeret, hele korn versioner tillader glukose niveauer til at forblive stabil. Dette forhindrer, at en eksplosion af energi, og efterfølgende styrt, der raffineret korn kan forårsage. Alt i alt, folk, der spiser fuldkorn, har tendens til at veje mindre end dem, der fylder op på raffineret korn.

Diabetes

Forskere kan ikke helt forklare hvorfor, men folk, der spiser fuldkorn i stedet for raffinerede sorter har lavere forekomst af Type 2-diabetes. Den mere fuldkorn bedre, men skifter nogle af dine hvide mel hæfteklammer til at fuldkorn kan gøre en forskel. I tillæg til pasta, se for hele korn brød, brune ris og korn, der er fremstillet af hele korn, havre eller hvede. Andre måder at bekæmpe diabetes omfatte få masser af motion og kaste pounds, hvis du er overvægtig.

Retningslinjer

Med sloganet "gør halvdelen af dit korn, hele," det AMERIKANSKE Department of Agriculture råder dig til at spise produkter, som listen er hele korn som den første ingrediens. Hvis et produkt, der hævder at være "lavet med" fuldkorn, kan det stadig være overvejende hvidt mel. På en 2,000 kalorie diæt, er du nødt 6 ounce af korn per dag i alt er der mindst tre, der skulle komme fra hele kilder. En halv kop kogt pasta er en ounce, som er en enkelt skive brød.

Om Forfatteren

Nina K. er en Los Angeles-baserede journalist, som er blevet offentliggjort af USAToday.com, Fitday.com Sund levevis Magasin, Økologisk Myndighed og mange andre print og web-publikationer. Hun har en filosofi-grad fra University of Colorado og en journalistik certifikat fra UCLA.

Foto Credits

  • hele hvede pasta på skeen billede af samantha fra grandy Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære