Sund Kost >> Kost

Er Hvid Chokolade Sundt?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 27, 2018

Hvid chokolade er lavet med kakaosmør, sukker og mælk, hvilket gør det høje indhold af mættet fedt. Mens den hvide chokolade indeholder en god mængde calcium, det er ikke en sund mad, fordi den ikke leverer betydelige doser af andre vigtige næringsstoffer for at kompensere for de høje kalorier, sukker og fedt indhold. Du kan spendere på hvid chokolade lejlighedsvis uden at skade dit helbred, men du behøver ikke gøre det til en del af din sunde kost plan.

Kalorier og Fedt

En 3-ounce hvid chokolade bar indeholder 458 kalorier og 27.28 gram fedt, hvoraf 16.5 gram er mættet. Mættet fedt er skadeligt type fedt, der bidrager til en usund vægtøgning og forhøjet kolesteroltal. Regelmæssigt at spise fødevarer med højt indhold af mættet fedt øger din risiko for at udvikle hjertesygdom og Type 2-diabetes.

Sukker

En 3-ounce del af hvid chokolade indeholder 50.15 gram sukker. Kvinder bør holde deres indtag af sukker til 24 gram eller mindre per dag og mænd bør indtage mere end 36 gram. Hvis du spiser hvid chokolade på en regelmæssig basis, du spiser usunde mængder af sukker, som kan føre til vægtøgning og huller i tænderne. For meget sukker kan forårsage dit triglycerid-tal til at stige, hvilket betyder en forhøjet risiko for hjertesygdomme. At spise for meget sukker efterlader mindre plads i din kost for næringsstof-tætte fødevarer, såsom frugt, grøntsager og hele korn.

Calcium

Fordi hvid chokolade er lavet med mælk, det indeholder en god dosis af calcium. En 3-ounce servering af hvid chokolade indeholder 169 mg calcium mod 1.000 til 1.200 mg kalcium du har brug for hver dag. Ud over at holde dine knogler og tænder stærke, calcium støtter den normale funktion i dit hjerte, muskler og nerver samt. Få masser af calcium kan reducere din risiko for højt blodtryk, højt kolesteroltal og slagtilfælde, ifølge University of Maryland Medical Center.

Tips

Holde sig til en lille, 1-ounce stykke hvid chokolade, når du gør splurge. Vælge flere sunde godbidder, hvis du vil have dessert oftere. Mørk chokolade er normalt lavere i kalorier og tilsat sukker. Chokolade med mindst 60 til 69 procent cacao faste stoffer kan beskytte dit hjerte-kar-system og reducere din risiko for hjertesygdomme, ifølge en undersøgelse fra 2005 offentliggjort i "American Journal of Hypertension." Endnu bedre, ved at spise frisk frugt til en nærende behandling. Støvregn en lille mængde mørk chokolade over frugten for at få smag af chokolade uden at forbruge så mange kalorier eller så meget sukker.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære