Sund Kost >> Ernæring

Er Valleprotein Hjælper Dig Med At Genoprette Hurtigere?

Skrevet af Andra Picincu; Opdateret: 06 December, 2018

Whey protein har vist sig som en af de mest populære sportsgrene kosttilskud på verdensplan. Fra muscle vækst og reparation, til et hurtigere stofskifte, har forskellige sundhedsmæssige fordele. Det handler ikke kun fremmer hypertrofi, men også reducerer recovery tid og kan hjælpe med at lindre muskelømhed efter træning. I det lange løb, kan det øge fysiske præstationer og bringe dig tættere på dine fitness mål.

Valle Protein på et Øjeblik

Der er forskellige typer af protein på markedet, og hver har unikke fordele. Valle er et komplet protein kilde, hvilket betyder at det indeholder alle de essentielle aminosyrer. Plus, det er nemt at fordøje og har en høj ernæringsmæssig værdi.

Valleprotein er lavet af den væske, der produceres i løbet af ost fremstillingsprocessen. I tillæg til aminosyrer, det indeholder β-lactalbumin, lactalbumin, vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer for at øge anabolisme, aka muscle vækst. De fleste mærker levere mindst 25 gram protein per portion.

Atleter og gymgoers brug valleprotein for forskellige årsager. Nogle ønsker at opbygge masse og få styrke. Andre ønsker at tabe fedt og få bedre resultater af deres træning. Selv dem, der ikke motionerer, kan drage fordel af dette tillæg. Valleprotein understøtter immunforsvaret, reducerer blodtrykket og forbedrer insulin respons. Når de anvendes som del af en varieret kost, det kan sænke din risiko for diabetes.

Whey Protein og Muscle Recovery

Da whey er en komplet proteinkilde, det understøtter muskel vækst og recovery. Den gren kæde af aminosyrer (Bcaa) i valle protein hjælpe din krop med at opbygge og reparere muskelvæv. Disse næringsstoffer også tjene som en kilde af energi, næring din træning.

Leucin, den vigtigste BCAA, øger muskel protein syntese og hjælper med at reducere muskel opdeling efter træning. Styrketræning forårsager mikro-tårer i muskelfibre, som igen udløser inflammation og stimulerer kroppens reparation svar. Dette fører til ømhed og smerter. Den rette ernæring kan hjælpe med at lindre disse symptomer, og fremskynde helbredelse.

De fleste atleter og bodybuildere drikke valle protein shakes efter træning. Disse formler pleje din krop og give de aminosyrer, der er nødvendige for muskel reparation. Desuden, de forhindrer muscle tab. Du vil ikke kun komme sig hurtigere, men også bevare muskelmasse og tabe fedt. Dette er især gavnligt for dem, der er på en diæt eller forberedelse til en konkurrence.

Typer af Valle Protein

Ikke alle valleprotein er skabt lige. Dette tillæg kommer i forskellige former, herunder:

  • Valleprotein koncentrat
  • Valleprotein isolat
  • Hydrolyseret valle

Valle koncentrat er højere i kulhydrater og lavere proteinindhold i forhold til whey isolat og hydrolyseret valle. Det indeholder også større mængder af laktose, så det kan give problemer med fordøjelsen i dem med mælk allergi eller laktose intolerance. Dens indhold af protein varierer mellem 30 procent og 90 procent.

Valleprotein isolat har en højere biotilgængelighed sats, hvilket betyder at det er nemmere at optage og fordøje. I forhold til valle koncentrat, at det er lavere i kulhydrater og laktose. Kvalitet mærker er mindst 90 procent protein.

Hydrolyseret valle, der betragtes som den bedste form for protein på markedet i dag. Det er lettest at fordøje og indeholder lidt eller ingen laktose. Nogle formler har nul kulhydrater, hvilket gør dem ideelle for dem, der forsøger at tabe sig.

Hvordan man Bruger Whey Protein

Det bedste tidspunkt at indtage whey protein før og efter træning. Denne måde, din krop vil bruge den ekstra protein til at opbygge og reparere muskelfibre. For at opnå optimale resultater, skal du tilføje dextrose, rå honning, frugt eller andet kulhydrat-kilder til din post-workout shake. Efter træning, du har brug for både protein og kulhydrater for at komme sig og fungere på din top.

I dag, valle protein pulver fås i en bred vifte af varianter. Tilføj en skefuld eller to til hjemmelavet cookies, høj-protein pandekager, low-carb boller og andre gode sager. Overvej at udskifte din gå til snacks med protein shakes.

Husk, at sund mad er alt andet end kedeligt. Du kan opbygge muskelmasse, taber fedt og komme sig hurtigere efter træning, simpelthen ved at øge dit protein indtag.

Om Forfatteren

Andra Picincu er en certificeret kostvejleder og personlig træner med mere end 10 års erfaring. Hun har en BA i Psykologi og har en BA i Marketing og International Business. Hendes mission er at hjælpe mennesker med at leve et sundere liv ved at gøre smartere valg af fødevarer og opholder sig aktive. Andra giver digital marketing consulting og copywriting tjenester samt ernæring rådgivning. Hun ejer ShapeYourEnergy, en populær sundhed og fitness hjemmeside. I 2014, lancerede hun en lokal ernæring kontor og i samarbejde med lokale fitnesscentre til at hjælpe deres kunder at tage de nødvendige skridt til et bedre helbred. Nuværende og tidligere kunder omfatter HOTH, Nutracelle, KLIK - Og Elsker Protein Drink, InstaCuppa, GritWell, GoHarvey, og meget mere. Andra er en regelmæssig bidragyder til disse platforme, hvor hun enten giver sundheds-relateret indhold, eller coaching til dem der er interesserede i at opnå en afbalanceret livsstil.

ADVERT

Mest populære