Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Hvedekim Og Hvor Køber Du Det?

Skrevet af Carly Schuna; Opdateret November 28, 2018

Hele hvede og alle andre fuldkorn består af tre primære komponenter: klid, kim og endosperm. Hvedekim er embryoet af hvede-kernen, der er blevet adskilt i den fræsning proces. Butikker sælge det separat fra andre hvede komponenter på grund af sin høje vitamin -, mineral-og protein-indhold.

Ernæring Fakta

Ifølge USDA, 1/4 kop af hvedekim indeholder 104 kalorier; 6.7 gram protein; 2.8 gram fedt -- omkring 0,5 gram, som kommer fra mættet fedt 14.9 gram kulhydrater; og 3,8 gram fiber. Hvedekim er også en kilde til mineralerne magnesium, fosfor og kalium, samt vitaminer, niacin, folat og vitamin E. Denne ernæringsmæssige profil gør hvedekim en mad med lav energitæthed, hvilket betyder at det har en høj mængde af næringsstoffer og protein og et lavt indhold af kalorier per portion.

Bruger

Hvedekim har en lidt nøddeagtig smag med en grynet konsistens. Mayo Clinic tyder på, drys en spiseskefuld eller to af hvedekim på varme eller kolde morgenmadsprodukter til at øge måltid ernæringsmæssige profil. Du kan også tilføje hvedekim til smoothies eller yoghurt. Hvedekim er nyttige i at bage, men ikke som en direkte erstatning for mel. Prøv i stedet at erstatte 20 til 25 procent af melet i pandekage, muffin, cookie eller vaffel opskrifter med hvedekim. Hvis du kan bruge hele hvedemel i din bagning, vil du få nogle hvedekim automatisk, da det ikke er blevet fjernet fra resten af korn under fræsning proces.

Hvor kan man Købe

Mange supermarkeder ikke lager hvedekim, men nogle store købmandsforretninger bære den i korn midtergangen, som regel ved siden af havregryn bakker. De fleste helsekost butikker eller naturlige fødevarer butikker, der også sælger hvede kim. Det kan være tilgængelige i store tønder, i kasser eller i krukker, så tjek med medarbejdere, hvis du har problemer med at finde det. Du kan også bestille hvedekim online fra en lang række producenter. Den er tilgængelig rå, ristede eller aromatiseret, som regel med honning eller kanel.

Overvejelser

På grund af sin relativt høje olie indhold, hvedekim kan blive harsk, hvis den ikke opbevares korrekt. Tætning frisk hvedekim i en krukke eller lufttæt beholder og opbevar det i køleskab eller fryser snarere end ved stuetemperatur. Ristet hvede kim kan holde sig frisk i en længere periode, men det kan også have lidt dårligere ernæringsmæssig profil på grund af næringsstoffer tabt under ristningen proces.

Om Forfatteren

Carly Schuna er en Wisconsin-baseret professionel skribent, redaktør og kopi editor/korrekturlæser. Hun har arbejdet med hundredvis af stykker af skønlitteratur, faglitteratur, børne-litteratur, har historier og corporate indhold. Hendes viden om mad, madlavning, ernæring og fitness oplysninger kommer fra en Niveau 1-personlig træning-certificering og mange års dybdegående undersøgelse.

ADVERT

Mest populære