Sund Kost >> Kost

Hvordan til at Vænne Dig Ud af Dårlige Fødevarer

Efter en usund kost kan øge din risiko for sundhedsmæssige betingelser såsom hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, slagtilfælde, visse former for kræft og slagtilfælde, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Ved at gøre gradvise ændringer i retning af at spise den anbefalede kost der hovedsagelig består af frugt, grøntsager, magert protein, hele korn og fedtfattige mejeriprodukter, du kan vænne dig ud af mindre sunde fødevarer.

Mindre Portioner

Du behøver ikke at helt fjerne dine foretrukne fødevarer, da det kan give bagslag og få dig til at spise for meget eller føler sig fortabt. Et af de første skridt i at gøre din kost er sundere at reducere portionsstørrelser for de mindre sunde fødevarer. Kig på mærkaten at se, hvad man tjener er, og begræns dig selv til denne portion. Ikke at have disse fødevarer i huset og kun købe dem i single serving størrelser kan gøre det lettere at spise dem mindre ofte og undgå overforbrug.

Sundere Versioner

Et andet skridt i retning af at spise bedre, er at gøre dine egne sundere versioner af de mindre sunde fødevarer, du elsker. For eksempel, hvis du elsker makaroni og ost, gøre et lavere fedtindhold og lavt natrium-version bruger fuldkornspasta og fedtfattig mælk og ost, og tilføje grøntsager til at øge næringsindholdet og samtidig reducere mængden af fedt og kalorier i hver portion. Grøntsager kan også gøre retten mere fylde på grund af den fiber de indeholder, hjælper dig med at forbruge mindre portioner. Broccoli, tomater og ærter er vegetabilsk muligheder, som går godt med makaroni og ost.

Lignende Sunde Fødevarer

Efterhånden skifte usunde fødevarer for lignende, men sundere fødevarer, er en anden måde at vænne dig ud af dem. Skifte fra hakket oksekød til lean jorden tyrkiet, fra chicken nuggets til stegt kylling, fra pommes frites til bagte kartofler med deres skind, og fra raffineret korn produkter til dem, der foretages med fuldkorn. Tilføje smag til grøntsager, urter og citrus juice i stedet for at bruge smør eller ost sauce. Opt for lavt fedtindhold og lavt natrium versioner af fødevarer, når det er muligt.

Ændre Din Måde at Tænke på

Det kan være svært at vænne dig ud af usunde fødevarer, hvis du altid tænker på, hvad du ikke kan have eller ikke have. Aktivt at fokusere på alle de lækre fødevarer, som du kan have, herunder frugt, grøntsager, fuldkorn, magert protein og mejeriprodukter, for at gøre processen lettere. Prøve nye sunde fødevarer, som du kan finde nogle nye favoritter du nyde lige så meget som de fødevarer, du forsøger at undgå.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære