Sund Kost >> Ernæring

Den Bedste Måde at Tage Jern Uden at Blive Syg

Skrevet af Brynne Chandler; Opdateret: 06 December, 2018

Hvis du føler dig træt og nedslidt, kan det være på grund af mangel på jern i din kost. Strygejern, opbygger og opretholder en sund røde blod celler der bærer ilt din krop har brug for at føle, se og fungere på sit bedste. Jerntilskud er til rådighed, men for meget jern kan være endnu værre end ikke nok, og mange mennesker oplever kvalme, når man tager jern piller. Den bedste måde at tage jern uden at blive syg er at få det naturligt fra jern-rige fødevarer.

Hvorfor Du Har Brug For Jern

Jern er nødvendigt for produktion og support af sunde røde blodlegemer. De røde blodlegemer transporterer ilt til din hjerne, dine organer og hver eneste del af din krop. Jo sundere din røde blodlegemer er, jo mere det signal, du vil føle og klarere og mere skinnende din hud, hår og negle vil være. Mangel på jern i kroppen kaldes anæmi. Gravide kvinder, kvinder på deres perioder, personer over 65 år og personer med nyresygdomme kan finde sig selv anæmisk, som kræver, at en stigning i mængden af jern, de tager på.

Hvor Får Strygejern

I henhold til det Amerikanske Røde Kors, at der er to typer af kostens jern. Kød, fjerkræ og fisk indeholder hæm jern, mens nødder, grøntsager og frugter indeholder non-hæm jern. Dette er vigtigt at vide, fordi din krop kan absorbere cirka 30 procent af hæm-jern, der du tager, og kun 10 procent af non-hæm jern.

Hvordan at Maksimere jernoptagelsen

At spise masser af magert kød, fjerkræ og fisk er den bedste måde at få jern. Medmindre du har en følsomhed eller allergi, bør du ikke lide skadelige virkninger. Hvis du er vegetar eller veganer, spise masser af fødevarer, der er rige på C-vitamin, sammen med jern-rige grøntsager (roer, grønne, broccoli, chard, mælkebøtte greens, grønkål, ærter, spinat, bønner og søde kartofler), vil hjælpe din krop absorbere mere af non-hæm jern, som de indeholder. Fødevarer rige på C-vitamin omfatter citrus frugter, peberfrugt og tomater. Calcium kan forstyrre optagelsen af jern, så det er bedst at holde sig væk fra mælkeprodukter for en time eller to efter en jern-rig måltid.

Spørgsmålet om Kosttilskud

Der er flere forskellige typer af jerntilskud, og ikke alle af dem er nemme for kroppen at absorbere. Ifølge University of Michigan Health System, er det mest effektivt jerntilskud er dem, der indeholder jern (iii) ammoniumcitrat, jern-ascorbat, ferris gluconat eller jernsulfat, og de mindst irriterende at din mave, er dem, som slow-release strygejern over tid. Det er bedst at konsultere din sundhedspleje udbyder, før du tager jerntilskud ikke kun hjælp til at vælge den rigtige type af jern, men især for indstilling sikker dosering retningslinjer.

Om Forfatteren

Emmy-nominerede manuskriptforfatter Brynne Chandler er en enlig mor til tre, der deler sin tid mellem professionel forskning og varieret madlavning, fitness og hjem & have virksomheder. En løbe-entusiast, der jævnligt deltager i San Francisco ' s Bay til Breakers køre, Chandler virker som en uafhængig restauratøren, at forberede sunde, nærende måltider for Phoenix-området beboere. Hendes arbejde har optrådt i Houston Chronicle og San Francisco Chronicle, blandt andre steder. Hun er hårdt på arbejde på sin første kogebog, som kombinerer enkle, friske opskrifter med videnskab-baseret urtemedicin.

ADVERT

Mest populære