Sund Kost >> Ernæring

Vitaminer Og Zink

Vitaminer og mineraler, der alle spiller forskellige roller i at bevare din sundhed. Men næringsstof interaktioner kan påvirke, hvordan et vitamin eller mineral funktioner i din krop. Disse interaktioner bliver vigtigt, hvis du spiser for meget eller for lidt af et næringsstof. For eksempel kan store doser af zink negativt påvirke biotilgængeligheden af kobber og kunne endda bidrage til kobbermangel i nogle tilfælde. Zink er også interagerer med to vigtige vitaminer, og disse interaktioner kan have en effekt på din sundhed, hvis du spiser for lidt zink.

Betydningen af Zink

Zink spiller en vigtig rolle i at opretholde dit stofskifte -- de milliarder af kemiske reaktioner, der foregår i din krop hver dag for at holde dig sund. Den mineralske aktiverer enzymer, du har brug for at få nye DNA og proteiner i dine celler, støtter ny cellevækst og hjælper dig med at helbrede efter en skade. Zink spiller også en rolle i nervesystemets funktion -- du har brug for sunde zink niveauer for at vedligeholde dine sanser af lugt og smag. Zink hjælper også med at holde din sunde ved at styrke dit immunforsvar, så du kan bekæmpe off-infektion.

Samspil med A-Vitamin

Zink spiller sammen med vitamin A, et næringsstof, der er vigtige for en sund celle udvikling. At få nok zink vitamin hjælper En til at fungere ordentligt i din krop. En af de enzymer, der aktiveres af zink hjælper med at konvertere vitamin A i en form, som er nødvendigt for et godt syn. Som et resultat, zink mangel kan forårsage svært ved at se i svagt lys. Zink er også aktiverer enzymer, din krop har brug for at transportere vitamin A i leveren til andre celler i hele din krop, så får nok zink hjælper med at sikre, at dit væv, har adgang til A-vitamin, de har brug for for at fungere.

Interaktion med Folat

Zink i dit system, kan også interagere med folat, vitamin B-9. Du har brug for vitamin B-9 til celle vækst-vitamin hjælper dig med at træffe de nødvendige byggesten til at lave nye celler. Zink hjælper med at aktivere enzymer, der gør folat mere biotilgængelig til dine celler, mens lav zink niveauer kan hindre korrekt folat absorption. Dog, undersøgelser på samspillet mellem zink og folat, der har givet inkonsistente resultater, ifølge Linus Pauling Institute, så mere arbejde er nødvendigt for at lære præcis, hvordan disse to næringsstoffer interagere.

Kilder og Anbefalede Indtag

Opretholde en sund zink niveauer for at hjælpe med at sikre, at din krop korrekt kan udnytte vitaminer A og B-9. Spise zink-rige fødevarer til at opfylde din daglige anbefalede indtag -- 8 mg for kvinder og 11 mg for mænd. Østers er blandt de rigeste kilder til zink, der indeholder 75 mg i en 6-ounce servering, men krabbe kød, oksekød og kylling også i høj grad øge din zink indtag. Vegetarer bør spise bønner, kikærter, cashewnødder og mandler som kilder til zink.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære