Sund Kost >> Ernæring

Hvilke Vitaminer, Bør Kvinder Tage Efter Fødslen?

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret: 06 December, 2018

Postnatal vitaminer er beregnet til at opfylde dine ernæringsmæssige behov, mens du ammer. Vorden er en tid med hastig vækst. Dit barns hjerne, knogler, organer og væv er ved at udvikle sig i et hurtigt tempo, og har brug for den rigtige ernæringsmæssige støtte for korrekt vækst og udvikling. Efter en nærende kost med en bred vifte af magert protein, grøntsager, frugt, fuldkorn og fedtfattige mejeriprodukter bidrager til at dække dine behov i den postnatale periode, men ammende mødre er nødt til at tage en multivitamin til at sikre, at deres daglige krav er opfyldt. Her er nogle vitaminer vigtigt for ammende mødre.

Nødvendigheden af Vitamin A

Efter fødslen, vil kroppens efterspørgsel for A-vitamin stiger. Ved fødslen, spædbørn har en lav vitamin, så dit barn er afhængigt af dit bryst mælk til at opfylde sine vitamin A-behov. Spædbørn har brug for vitamin A til at udvikle et stærkt immunforsvar. A-Vitamin spiller også en rolle i synet. Det anbefalede indtag af vitamin A, som ved amning, er 1.300 mikrogram dagligt. Det er næsten dobbelt anbefaling af 770 mikrogram i løbet af graviditeten.

At Få Nok Vitamin B-12

Spædbørn er typisk i stand til at opfylde deres vitamin B-12 krav gennem modermælken, så længe du har en passende B-12 indtag. Strenge vegetarer, er i risiko for utilstrækkelig B-12 indtag, da det er primært findes i animalske fødevarer. Hvis du følger en streng vegetarisk kost, er det bedst at tale med din sundhedspleje udbyder om supplering af vitamin B-12 til at sikre, at dit spædbarn får nok af dette vigtige næringsstoffer. Vitamin B-12 er vigtigt at holde dit barns udvikling nerver og blod celler sunde.

Møde-Calcium Behov

Det er vigtigt, at du opretholde en tilstrækkelig calcium-niveauer i løbet af perioden efter fødslen. Ammende mødre typisk tabe 3 til 5 procent af deres knoglemasse, som vender tilbage til normal efter fravænning, ifølge National Institutes of Health. Det er tænkt, at barnet er øget calcium efterspørgsel trækker calcium fra mor ' s ben. At få nok calcium sikrer, at du opretholde en god knogle sundhed og opfylde din babys calcium efterspørgsel.

At tage en Multivitamin Fødselsdepression

Nogle kvinder vælger at fortsætte med at tage deres prænatal vitamin i løbet af perioden efter fødslen. Men prænatal vitaminer kan have større mængder af visse næringsstoffer end dit barn har brug for under amning fase. For eksempel, du har brug for mere jern under graviditeten for at opfylde dit barns behov. Men en prænatal vitamin, der indeholder mere jern end du har brug for, mens du ammer, ifølge University of California-San Francisco. Af denne grund, er det en god idé at kigge ind i en postnatal vitamin designet til at have den rigtige balance af næringsstoffer til ammende mødre. Spørg din fødselslæge til anbefalinger, og undgå at tage noget uden at få et OK fra din sundhedspleje udbyder.

Om Forfatteren

Janet Renee er en registreret diætist med fokus på hormonel ubalance. Hun hjælper kunder med spørgsmål som polycystisk ovarie syndrom og insulinresistens skabe balance i deres hormoner, og tabe sig gennem kostændringer. Renee deler sin viden og ekspertise gennem regelmæssige bidrag til sundhed og wellness-publikationer, herunder Form, Kvinders Sundhed og Vegetariske Gange.

ADVERT

Mest populære