Sund Kost >> Ernæring

Hvilke Vitaminer Skal en Kvinde Tage Dagligt?

At holde styr på, hvilke typer af vitaminer, bør du få hver dag kan være overvældende. Du kan være i stand til at få alt hvad du behøver fra en daglig multivitamin-og selvfølgelig en afbalanceret kost, selv om det i nogle tilfælde kan det være nyttigt at tage separat vitamin kosttilskud. Fordi visse kosttilskud kan interagere med recepter, altid lade din læge ved, om alle over-the-counter-piller du tager.

Folinsyre

Folinsyre også kaldet folat, er helt afgørende i enhver kvindes kost. Dette B-vitamin hjælper med at danne nye celler, som forekommer i et hastigt tempo under graviditet. Folinsyre kan hjælpe med at forhindre neurologiske fosterskader i at udvikle sig i en voksende fosteret. Disse fejl form i løbet af de første par uger af graviditeten, er ofte, før du ved, du er gravid, hvilket er hvorfor det er vigtigt altid at have nok i dit system. Du har brug for 400 mikrogram folinsyre hver dag, ifølge Institute of Medicine. Du bliver nødt til at op dit indtag til 600 mikrogram daglig, mens gravid, og derefter skyde til 500 mikrogram i døgnet, hvis du er sygeplejerske.

D-Vitamin

Som du bliver ældre og hormon niveauer ændres, udvikle dig risikoen for at få knogleskørhed og brud, der fører til osteoporose. Fordi kvinder har en så høj risiko for at udvikle denne sygdom, er det bydende nødvendigt at have en tilstrækkelig mængde af D-vitamin hver dag for at forbedre optagelsen af calcium, for stærke knogler. Vil du se D-vitamin, der er opført i enten internationale enheder eller i mikrogram på etiketten. Den daglige anbefaling er 600 internationale enheder om dagen, hvilket er 15 mikrogram. Du behøver ikke at bekymre dig om at få noget mere af det -- selv hvis du er gravid eller ammende-indtil efter alder 70. I denne fase af livet, vil du nødt til at få 800 internationale enheder, eller 20 mikrogram hver dag.

C-Vitamin

C-Vitamin aids i at danne kollagen, som mange former for blødt væv i kroppen, herunder ledbånd og sener, indeholder. Kollagen er mest kendt for at holde din hud sund ved heling af sår og gør din hud smidig og elastisk. C-Vitamin selv bekæmper frie radikaler i miljøet, der kan skade hud celler, såvel som alle andre celler i din krop. Du er nødt til at få 75 mg daglig vitamin C. Øge det til 85 milligram om dagen under graviditeten, og derefter op igen til 120 mg om dagen, hvis du ammer. Har du brug for et ekstra 35 mg dagligt C-vitamin, over din anbefaling, hvis du ryger, da rygning øger oxidativt stress på celler.

Vitamin B-12

Du bør få masser af B-12 hver dag. Det omdrejninger op dit stofskifte, regulerer den genetiske information, beskytter hjernen cellerne og hjælper til at skabe hormoner og enzymer, og derefter går på at danne nye røde blodlegemer. Men hvis du følge en vegetarisk eller vegansk type kost, kan du ikke få nok af vitamin-det er primært findes i animalske fødevarer. Du har brug for at komme til 2,4 mikrogram af B-12 hver dag. Hvis du er gravid, øge dit indtag til 2,6 mikrogram dagligt, og derefter op igen til 2,8 mikrogram hvis du sygeplejerske efter levering.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

  • Liquidlibrary/liquidlibrary/Getty Images
ADVERT

Mest populære