Sund Kost >> Ernæring

Hvordan Vitaminer & Mineraler Gør Dig Sund?

Med undtagelse af D-vitamin, vitaminer og mineraler er små molekyler, som kroppen ikke kan syntetisere. Men, du har brug for dem i din kost for optimal sundhed. Vitaminer er organiske forbindelser, hvilket betyder, at de indeholder kulstof atomer, og de falder i to kategorier, fedtopløselige og vandopløselige, afhængigt af den type miljø, de er kompatible med. Mineraler er uorganiske, vand-opløselige molekyler. Begge typer af næringsstoffer spiller vigtige roller i at holde din krop sund.

Hjerte-Kar-System

Vitamin A, C og E, samt a-vitamin, der er En forløber beta-caroten, kan alle fungere som antioxidanter, kemikalier, der kan beskytte dine celler mod miljømæssige skader. Kost lav på disse vitaminer er forbundet med hjertesygdomme, og at øge mængden af frisk frugt og grøntsager i din kost kan reducere din risiko for hjerte-kar-hændelser. Hertil kommer, at friske råvarer er rig på kalium og lavt natrium, og denne kombination af mineraler hjælper med at opretholde et normalt blodtryk i støtte af dit hjerte sundhed. Hele fødevarer kan indeholde yderligere sundheds-beskyttende forbindelser som fytokemikalier og er at foretrække frem for vitamin-og mineraltilskud, som ikke tilbyder lignende sundhedsmæssige fordele.

Knogle Sundhed

Dit skelet støtter din krops struktur, beskytter dine indre organer og giver dig mulighed for at bevæge sig frit. Mineralerne calcium og fosfor, der udgør hovedparten af dine tænder og knogler. Dine knogler også fungere som en backup-kilde for disse kritiske mineraler, som er nødvendige for hele dit væv for muskelsammentrækning, nerve transmission og cellulære kommunikation. Hvis disse næringsstoffer er lav i din kost, din krop vil trække dem fra dine knogler til at opfylde andre behov, der kan over tid føre til en svækket skeletal system. D-Vitamin spiller også en vigtig rolle i opretholdelsen af stærke knogler, fordi det hjælper din fordøjelseskanalen absorbere calcium du indtager i din kost. Hvis du får nok sollys, bliver din hud celler kan producere D-vitamin, da du ellers har brug for til at få det fra de fødevarer, du spiser.

Immunitet

Mange vitaminer og mineraler, som understøtter dit immunforsvar, som bekæmper infektion, som er i overensstemmelse med betændelse og heler skader. A-Vitamin, for eksempel, holder din hud og slimhinder sund som en første linje i forsvar mod fremmede magter. Det også bekæmper inflammation. K-Vitamin er afgørende i blodet til at størkne kaskade, der kan opstå efter en skade, og C-vitamin hjælper med at syntetisere kollagen, et protein, der er nødvendigt for sårheling. Mineralerne jern og zink spiller også en rolle i at støtte din immune sundhed. Jern hjælper med at producere kollagen, og zink er en cofaktor i et stort antal af enzymet reaktioner.

Fysisk Fitness

Niveauet af din fysiske kondition kan afhænge en hel del om din ernæring, herunder vitaminer og mineraler, du tager med i din mad. B-vitaminerne thiamin, riboflavin, niacin, pantothensyre og biotin, for eksempel, er nødvendige, for at udvinde energi fra den mad, du spiser, og dermed give brændstof til din træning. Vitaminer B-6 og C kan hjælpe med at reparere beskadigede muskel fibre og opbygge nyt muskelvæv. Mineraler som calcium og kalium, til at bistå med muskel sammentrækning, mens magnesium hjælper både i produktionen af energi og protein syntese. Forbrugende en bred vifte af fødevarer, der hjælper med at sikre, at du har alle de næringsstoffer, du har brug for at holde din krop fungerer så godt som muligt.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære