Sund Kost >> Sunde Måltider

Gøre, Vitaminer & Mineraler, Der Mister Deres Styrke?

Din næse vil fortælle dig næsten øjeblikkeligt, når mælk passerer sin prime, fordi det hurtigt udvikler sig en ubehagelig smag. Omhyggelige kokke og bagere ofte sortere gennem deres pantries, udskiftning af gamle ingredienser for at sikre friskhed. Nogle gør det samme med deres medicin kabinet, idet forældet medicin og vitamintilskud. I sandhed, de datoer, vitamin, kosttilskud, er meget konservative, og ifølge Harvard Familiens Sundhed Vejledning. De fleste forbliver potent i lang tid, selvom det til en vis grad afhænger af, hvor godt de er gemt.

Kvalitet, Ikke Er Udløbet

Bedst før dato på din vitamin eller mineral supplement markerer producentens bevogtet estimat af, hvor lang tid det vil bevare sin fulde styrke. På et ukendt tidspunkt efter denne dato tillægget kan begynde at miste styrke, men det stadig er sikkert at bruge og bør beholde de fleste af sine terapeutiske værdi for længe bagefter, rapporter Harvard. Kynikere vil måske synes, det konservative dating som en marketing trick for at fremme salget af nye produkter, men det er en jaundiced udsigt. Hvis du har købt en kasse af korn, der indeholdt mindre end den anførte vægt, du ville blive ked af det. Med kosttilskud, det er deres effektivitet, du betaler for, og en konservativ bedst før dato sikrer, at du får dine penge værd.

At Gemme Dem Korrekt

Generelt, sælger, vitamin, kosttilskud, har samme krav til opbevaring, så dit køkken tørre varer. Opbevar dem i et køligt, godt ventileret sted og undgå ekstreme temperaturer. Den originale emballage er lufttæt og lystæt, så efterlad dine vitaminer i producenternes flasker, når det er muligt. Nogle kosttilskud for at holde bedre, hvis de opbevares i køleskab, men det er ikke universel. Hvis du bor i et fugtigt klima, køle dine vitaminer kan medføre potensproblemer-at bortlede fugt kondensere inde i flasker, forkorte deres levetid. Du skal altid kontrollere etiketten eller på indlægssedlen for at se, om din tillæg er detaljeret, særlige opbevaringsbetingelser.

Fugt Problem

Hvis du nogensinde har levet i et fugtigt klima, vil du vide, at sukker og salt kan absorbere fugt fra atmosfæren, og som mister deres flydende tekstur, dreje i stedet til en fast klump. Samme effekt -- kaldet deliquescence -- kan have en betydelig effekt på dine kosttilskud. En Purdue University undersøgelse, der blev offentliggjort i 2009 i "Journal of Landbrugs-og fødevarekemi" viste, at vandopløselige C-vitamin kan være næsten udryddet af fugt i løbet af få uger, og mens B-vitaminer og mange andre var betydeligt svækket. Atmosfæriske fugt er lidt sure, og kan forårsage kemiske reaktioner i mineraler såsom calcium, at reducere deres styrke som godt.

Ud Med den Gamle

Når du beslutter at det er tid at skille sig af med din ældre kosttilskud, tage tid til at håndtere dem forsvarligt. Som med receptpligtig medicin, U.S. Environmental Protection Agency opfordrer forbrugerne ikke til at skylle dem ned i afløbet. I nogle områder, ikke-receptpligtige lægemidler, kosttilskud kan bortskaffes som receptpligtig medicin gennem en husstand farligt affald afhente eller drop-off-program. Hvor der ikke findes sådanne programmer findes, EPA foreslår, at blande kosttilskud med brugte kattegrus eller kaffegrums for at afskrække latrintømning, så forsegling blandingen i en lufttæt beholder. Placer forseglet beholder i din almindeligt affald til bortskaffelse.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

Foto Credits

  • Ryan McVay/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære