Sund Kost >> Andre

Vitaminer, der Hjælper Din Lever

Oversigt

Din lever er en veritabel kemisk fabrik, der stille og roligt udfører mere end 400 vigtige funktioner hver dag for at holde dig sund. Blandt dets ansvar, leveren producerer blod proteiner, immunstoffer, galde og kolesterol. Det er også genbruger jern fra røde blodlegemer og afgifter urinstof, narkotika og andre stoffer. For at fungere effektivt, at din lever kræver specifikke vitaminer og næringsstoffer fra din kost eller via kosttilskud.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Hvilke Fødevarer Fremme Leveren Sundhed

Smag til din mad med masser af løg og hvidløg, der indeholder cystein, en aminosyre, din lever, bruger til at producere en kraftfuld antioxidant kaldet glutathion. Også omfatter roer, artiskokker, yams og grønne greens i din kost for at støtte leveren sundhed, ifølge bogen "Patient Oplysninger om Betingelser, Urter Og Kosttilskud." Disse fødevarer er fyldt med antioxidanter, leveren bruger til at afgifte din krop, og er høj i fiber, der hjælper med at reducere kolesterol niveauer. Bortset fra sunde fødevarer, et par kopper kaffe om dagen kan også hjælpe med at forebygge og behandle leversygdom, noter George Mason University. Og forhindrer fedt hober sig op i leveren og fremmer en tilstand, der kaldes non-alkoholiske fedtlever sygdom, som er forbundet med overskydende fedt i kosten.

Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images

Hvor Meget Betyder Din Lever har Brug for af Vitaminer, Den har Brug for at Fungere?

Leveren er et af kroppens mest metabolisk aktive organer, hvilket betyder, at dens energi krav er høje. Den lever, hjerne, nyrer og hjerte sammen tegner sig for omkring 5 procent af din kropsvægt. Men disse organer tegner sig for 60 procent af den energi din krop bruger, når du er i hvile, ifølge bogen "Principper for Kliniske Gastroenterologisk." For at holde dig leveren kan fungere effektivt, kræver det et godt udbud af B-kompleks vitaminer til at hjælpe det med fordeling af kulhydrater, fedtstoffer og proteiner.

Billeder.com/Fotos.com/Getty Images

Hvor Meget Vitamin B-12, Kylling Lever, rogn?

Kogt kylling leveren er en fremragende kilde til vitamin B-12 og giver 16.85 mikrogram per 3.5-ounce servering. Det er langt over den anbefalede daglige tilførsel af 2,4 mikrogram per dag for voksne 19 og igen. Vitamin B-12 er nødvendigt for produktion af aminosyren methionin, som er konverteret til S-adenosylmethionin, eller Samme, et stof, der undertiden anvendes i behandling af leversygdomme. Andre gode kilder i kosten af vitamin B-12 omfatter muslinger, laks, kylling, æg og mælk. Vitamin B-12 ikke findes i vegetabilske fødevarer, og skal indhentes fra et dyr, kilde eller gennem kosttilskud eller berigede fødevarer, såsom korn.

Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images

Har a-Vitamin En Lavere Jern i Leveren?

Fejl og mangler af A-vitamin og jern er blandt de mest almindelige ernæringsmæssige mangler i hele verden, ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2000-udgaven af "Ernæring." A-Vitamin kan sænke jern niveauer og føre til anæmi, og lave jern kan føre til En lav vitamin niveauer i leveren, ifølge en undersøgelse offentliggjort i Maj 2000 udgave af "Journal of Nutrition." Ligeledes at supplere med vitamin A sammen med jern afhjælper jernmangel anæmi bedre end enten jern eller A-vitamin alene, konstaterer Linus Pauling Institute.

George Doyle/Stockbyte/Getty Images

Kan Mega Doser af D-Vitamin Ophøje Leverenzymer?

D-Vitamin er et fedtopløseligt vitamin, der er gemt i leveren. Overskydende D-vitamin, som normalt opstår fra at tage alt for mange kosttilskud, kan forårsage dårlig appetit, kvalme og opkastning; forhøjet calcium i blodet; og nedsat vækst. Mega doser af D-vitamin er ikke forbundet med forhøjede leverenzymer.

Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images

Ikke C-Vitamin Hjælper Med Leveren Triglycerider?

En undersøgelse af tidligere offentliggjort forskning, der udkom i juni 2008 udgave af "Journal of Chiropractic Medicine", fandt, at C-vitamin kan sænke niveauet af low-density lipoprotein, eller LDL og triglycerider. I undersøgelsen, at tilskud med 500 mg C-vitamin per dag reduceret triglycerid-niveauer betydeligt. C-Vitamin kan hjælpe med at modvirke triglycerid-øgende effekt af lægemidlet tamoxifen, ifølge New York University Langone Medical Center.

Thinkstock Images/Comstock/Getty Images

Hvor Meget Vitamin A i Leveren?

Din lever gemmer alle de fedtopløselige vitaminer, herunder vitamin A. mængden af vitamin A i leveren stiger og falder alt efter, hvor meget A-vitamin, du får i din kost eller via kosttilskud. Når din kost er lavt i vitamin A, din lever vil frigive nogle fra lager, til at forsyne kroppen. Hvis du spiser for meget A-vitamin, en tilstand kendt som hypervitaminosis A, din lever kan blive beskadiget og fede indskud og forhøjet blodtryk kan udvikle sig.

Eising/Photodisc/Getty Images

Hvor Meget K-Vitamin Er i Kalv Leveren?

3,5 ounce servering af kogt oksekød leveren giver 3.3 mikrogram, eller 5,5% af din daglige anbefalede værdi K-vitamin er et vigtigt næringsstof, der kræves for blodet til at størkne. Derimod, 3,5 ounce servering af kylling lever ikke indeholder K-vitamin, og den samme størrelse servering af tyrkiet lever indeholder 1,2 mikrogram, eller 2 procent af den anbefalede daglige værdi.

Comstock Images/Comstock/Getty Images

Er B-12, der er Gemt i Leveren?

Vitamin B-12 er den eneste B-vitamin kompleks, og kun vand-opløselig vitamin, som kan være lagret i leveren, hvor det kan blive i år, bemærker, University of Maryland Medical Center. Som en regel, men vand-opløselige vitaminer er ikke gemt og skal bruges dagligt for at opretholde niveauer tilstrækkelig for optimal sundhed.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

ADVERT

Mest populære