Sund Kost >> Ernæring

Hvad Betyder Vitamin Niacin Gøre?

Niacin, også kaldet vitamin B-3, er en af de otte medlemmer af B-vitamin familie. Fisk, kød og berigede korn, alle give dig niacin, hjælper dig med at nå dit anbefalede daglige indtag af 14 mg for kvinder eller 16 mg for mænd, ifølge University of Maryland Medical Center. Niacin fra din kost udfører en række fysiologiske funktioner. Hvis du følger en sund kost, har du sandsynligvis allerede få alle de niacin, du har brug for hver dag, så tal med din læge, før at tage niacin kosttilskud.

Metabolisk Støtte

En af de primære funktioner af niacin er at støtte dit stofskifte. Dit stofskifte hjælper dig med at udlede energi fra den mad, du spiser-for eksempel, metabolisering af kulhydrater fra din kost giver dine celler med glucose, brændstof dine celler bruger til at fungere. Niacin hjælper kroppen med at nedbryde alle tre makronæringsstoffer rigelige i din kost -- proteiner, kulhydrater og fedtstoffer. Som et resultat, niacin mangel, kan nedsætte produktionen af energi, der forårsager træthed.

Cellulær Kommunikation

Niacin, der også hjælper dine celler kommunikerer. Vitamin påvirker G proteiner, en familie af proteiner, som findes i cellemembraner. G proteiner hjælper til at videregive oplysninger fra ydersiden af dine celler til at udløse en ændring i celle adfærd. For eksempel, dine celler er afhængige af G-proteiner til at reagere korrekt på adrenalin i din bloostream, som udløser en flugt eller kamp svar i en nødsituation. Niacin aids i denne signalering ved at hjælpe din krop aktivere og inaktivere G proteiner. På grund af sin rolle i cellulære kommunikation, niacin hjælper med at styre vækst og modning af dine celler.

Blodtryksregulering

Vitamin B-3 også hjælper med at regulere blodtrykket og spiller en rolle i din hjerte-kar-sundhed. Niacin fungerer som et blodkar dilator-det hjælper dine blodkar, slappe af og udvide sig at øge blodgennemstrømningen. Som et resultat, niacin kan være til gavn for dit helbred, hvis du lider af for højt blodtryk -- at tage niacin kosttilskud under tilsyn af en læge, der hjælper med at behandle forhøjet blodtryk, ifølge Linus Pauling Institute.

Overvejelser

Hvis du er bekymret over ikke at få nok niacin fra din kost, skal du tale med din læge. At tage niacin kosttilskud uden lægeligt tilsyn kan give bivirkninger. Blandt de almindelige virkninger er niacin flush -- rødme i huden, ledsaget af en brændende eller prikkende fornemmelse -- forårsaget af udvidede blodkar på hudens overflade. Tager for meget niacin kan også forårsage leverskader eller sløret syn. En læge kan ordinere en dosis af niacin til at forhindre mangel uden at forårsage skadelige bivirkninger.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære