Sund Kost >> Kost

K-Vitamin i Jordbær

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 14 December 2018

Jordbær og andre bær indeholder flavonoler og antioxidanter, hvilket kan sænke din risiko for kræft, ifølge en artikel offentliggjort i "Mad & Ernæring" i Maj 2007. De er gode kilder til fibre, vitamin C, kalium, vitamin B-6 og folat, og også give nogle vitamin K.

Vitamin K

K-Vitamin er en af de fedt-opløselige vitaminer, sammen med vitamin A, D og E. Mens dens vigtigste funktion er at hjælpe blodprop, er det også hjælper med at holde dine knogler stærke og er involveret i cellevækst. Selv om bakterier, der findes i din fordøjelseskanalen gøre små mængder af vitaminet, at de ikke producerer nok til at dække dit daglige vitamin, K-vitamin behov. Ikke indtager nok K-vitamin kan forårsage overdreven blødning og blå mærker.

K-Vitamin i Jordbær

Mens jordbær er ikke en af de bedste kilder til K-vitamin, spiser denne frugt, vil hjælpe dig med at opfylde din anbefalede indtag af K-vitamin om dagen. Hver en kop servering af skiveskårne jordbær indeholder 3.7 mikrogram vitamin K. Det er omkring fem procent af den daglige værdi af 80 mikrogram for mennesker, der følger en 2,000 kalorie diæt.

Stigende K-Vitamin Forbrug

Klorofyl, der gør grønne grøntsager indeholder K-vitamin, hvilket gør grønne bladgrøntsager som spinat, grønkål og collard greens nogle af de bedste kilder til vitamin K. Oliven og andre vegetabilske olier, kød, æg, fisk, blomkål, kål, broccoli og rosenkål også indeholde nogle vitamin K. Overveje at lave en salat med spinat, jordbær, nødder og en vinaigrette til at øge dit vitamin K-forbrug.

Overvejelser

Mennesker, der tager blodfortyndende medicin, såsom warfarin, har brug for at minimere deres K-vitamin forbrug og holde det konsekvent fra dag til dag, som K-vitamin, der minimerer virkningen af disse lægemidler. Tal med din læge at bestemme den passende niveau af K-vitamin hver dag, og hvilke fødevarer du bør undgå, hvis du tager blodfortyndende medicin. Hvis du tager antibiotika, er du muligvis nødt til at forbruge mere og K-vitamin, fordi de antibiotika, der kan sænke niveauet af bakterier, der gør K-vitamin i din fordøjelseskanalen. Galdesyrebindende og Orlistat kan nedsætte din absorption af vitamin K, og øge det beløb, du er nødt til at forbruge i din kost til at absorbere vitamin, K-vitamin du har brug for.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære