Sund Kost >> Ernæring

K-Vitamin i Urter

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret December 27, 2018

Urter gøre meget mere end at tilføje en eksplosion af smag til opskrifter. De også øge den ernæringsmæssige værdi af din mad. Lav på fedt og kalorier, urter er en nærende måde at tilføre små mængder af protein og fiber til din favorit retter, som godt vigtige næringsstoffer såsom vitamin K. Ikke alle urter, der indeholder K-vitamin, men visse af dem levere en sund dosis af dette vigtige vitamin.

K-Vitamin i Urter

En 1/4-cup servering af frisk basilikum indeholder 24.9 mikrogram vitamin K. Det er 28 procent af de 90 mikrogram kvinder har brug for hver dag, og 21 procent af de 120 mikrogram mænd kræver. En spiseskefuld af tørret basilikum indeholder 36 mikrogram vitamin K. 1/4-cup servering af frisk koriander leverer 12.4 mikrogram K-vitamin, og 1 spiseskefuld tørret salvie forsyninger 34.3 mikrogram. En spiseskefuld af tørret oregano indeholder 33.6 mikrogram. En 1/4-cup servering af frisk persille indeholder mest a-vitamin K med 246 mikrogram. Tørret persille er også en god kilde til vitamin K med 21.8 mikrogram per spiseskefuld. En spiseskefuld af tørret merian giver 10.6 mikrogram vitamin K. Dild, laurbærblad, estragon, rosmarin og timian leverer ikke nogen vitamin K.

Funktion af K-Vitamin

Uden nok vitamin, K-vitamin, din krop ikke ville være i stand til at koagulere blodet normalt, hvilket kan føre til alvorlig blødning. K-Vitamin spiller også en mindre rolle i sundheden for dit skelet. Bladgrøntsager grønne fødevarer, såsom friske krydderurter, er en af de bedste kilder til K-vitamin, og spise en velafbalanceret kost, der indeholder masser af grønne urter og grøntsager, sikrer, at du ikke vil blive mangel på næringsstoffer. En K-vitamin-mangel er ganske sjældent selv, fordi dine tarme også gøre vitamin, K-vitamin, selvom det ikke er alle, hvad du har brug for hver dag.

Yderligere Fordele

I tillæg til K-vitamin, de fleste krydderurter er også en god kilde til jern, for sunde røde blodlegemer og kalium til en normal hjerterytme. Urter har også leverer gode mængder af vitamin A, der understøtter sundheden for dine øjne, huden og nervesystemet. Urter er også en god kilde til antioxidanter, ifølge 2006 en artikel offentliggjort i "Medical Journal of Australia." Antioxidanter beskytter dine celler mod skader forårsaget af det miljø, den aldrende proces og forurenende stoffer, såsom cigaret røg og forurening. Antioxidanter kan også hjælpe med at forhindre visse sundhedsmæssige problemer, såsom hjertesygdomme og visse former for kræft, journal rapporter.

Spise Urter

Hak et par basilikum eller oregano blade og spredte dem over dit foretrukne spaghetti eller lasagne opskrift. Tilsæt hakket persille kartofler og makaroni salat for en stor dosis af vitamin K, såvel som andre vigtige næringsstoffer. Rør hakkede koriander i salsa og guacamole eller drys det i tacos eller over burritos og enchiladas. Drys tørret salvie eller merian til en suppe eller gryderet til en fed smag og et boost af næringsstoffer.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære