Sund Kost >> Kost

Er K-Vitamin Fedtopløseligt?

Den mad, du spiser, ikke kun smager godt, men også indeholder essentielle vitaminer din krop har brug for at vokse, udvikle sig og fungere. Forskere klassificere vitaminer i to kategorier, der er baseret på, hvordan din krop absorberer og gemmer dem. Ud af de 13 livsvigtige vitaminer, fire af dem er klassificeret som fedt-opløselige, herunder vitamin K.

Fedt-Opløselige Vitaminer

Cellerne i din tyndtarm let absorberer vand-opløselige vitaminer, som omfatter vitamin C og alle vitaminer i B-komplekset, herunder B6, B12, folat, biotin, riboflavin, thiamin, niacin og pantothensyre. Disse vitaminer ind i blodbanen og eventuelle beløb, der er ubrugte få udskilles fra kroppen. På grund af dette, vand-opløselige vitaminer behov for løbende udskiftning. K-Vitamin og andre fedtopløselige vitaminer, herunder A, D og E, som kræver tilstedeværelse af fedt absorption. Din krop lagrer fedt-opløselige vitaminer såsom vitamin, K-vitamin i de fedtceller, og leveren og fjerner eventuelle overskydende langt mere langsomt.

Vitamin K

Vitamin K spiller en afgørende rolle i produktionen af proteiner, som formidler blodets evne til at størkne. K-Vitamin understøtter også sunde knogler, fordi det fremmer optagelse og udnyttelse af calcium, et mineral, som kroppen bruger til at opbygge knogle væv. K-Vitamin findes i to former: K1 er produceret af planter, og er den mest almindelige form i kilder i kosten, og K2 er produceret af gavnlige bakterier i tarmene. I raske mennesker, bakterier i tarmen producerer nok K-vitamin for at støtte dine behov, men mange fødevarer, såsom vegetabilske olier og grønne bladgrøntsager, indeholder K-vitamin og bidrager til din samlede plan.

Anbefalede Indtag

Institut for Medicin angiver den daglige tilstrækkelig indtagelse af vitamin K, der forventes at opfylde eller overstiger normal cirkulerende niveauer som 90 mikrogram for kvinder i alderen fra 19 år og derover og 120 mikrogram for mænd i alderen 19 og ældre. For at opfylde det daglige indtag, kan du spise disse grøntsager som Swiss chard, som indeholder 299 mikrogram per kop, eller råt, hakket broccoli, som indeholder 220 mikrogram per kop.

Forholdsregler

Voksne sjældent lider af en vitamin-K-mangel, da interne bakterier producerer K-vitamin, og mange grøntsager giver nok af det. Men en vitamin - K-mangel kan påvirke blodets evne til at størkne, der fører til næseblod, blødende tandkød, blod i urinen og dannelse af blå mærker. Læger opfordre patienter på Coumadin, som er en blodfortyndende medicin, for at opretholde et ensartet niveau af vitamin K. Drastiske ændringer i din kost, der i væsentlig grad ændre dit niveau af K-vitamin kan påvirke den medicin effektivitet.

Om Forfatteren

Stephanie Chandler er en freelance skribent, hvis kandidatuddannelse i biomedicinsk videnskab og over 15 års erfaring i den videnskabelige og farmaceutiske erhverv give hende, med den viden at bidrage til sundhedsmæssige emner. Chandler har skrevet til virksomheder og små virksomheder siden 1991. Ud over at skrive videnskabelige artikler og procedurer, hendes artikler er publiceret på Overstock.com og andre hjemmesider.

Foto Credits

  • Blandet salat, grønne grøntsager (Gemischtes Blattgemüse, Salate) billede af Picturefoods.com fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære