Sund Kost >> Ernæring

Indeholder Vitamin D2 eller D3 Indeholder fiskelever Olie?

Vitamin D-2 og D-3 er to af de mere almindelige former af vitamin D. ved indtagelse eller produceres af kroppen, de omdannes til D-vitamin, eller calcitriol, D-vitamin er aktive form. D-Vitamin findes i overflod i fiskeolie, herunder fisk, som lever olier såsom cod liver oil. Men D-vitamin, som er et vigtigt næringsstof, ikke indeholder nogen fiskelever olie selv.

Om D-Vitamin

Vitamin D-2 er også kendt som ergocalciferol, og D-vitamin-3 er kendt som cholecalciferol. Disse to former for vitamin D har samme funktion i kroppen, men i og med, at deres primære formål er at hjælpe absorption af kosten calcium i dine tarme. Med tilstedeværelsen af D-vitamin, din krop vil absorbere 30 procent til 40 procent af alle dietary calcium. Uden det, vil det absorbere mindre end halvdelen af dette beløb. På grund af sin rolle i optagelsen af calcium, D-vitamin er afgørende for generelle knogle helbred og udvikling.

Cod Liver Oil

Cod liver oil er skabt ud fra madlavning ned fedtholdige dele af de torsk, fisk, herunder leveren. Cod liver oil er kendt for en række sundhedsmæssige fordele, herunder dens D-vitamin indhold og dens høje niveauer af omega-3 fedtsyrer. 1 spiseskefuld servering af cod liver oil indeholder 338 procent af dit daglige vitamin D-krav, med i alt 1.350 internationale enheder pr servering. Den samme størrelse servering indeholder 122 kalorier per portion, og 2,664 mg omega-3 fedtsyrer.

Kilder i kosten D-Vitamin

D-Vitamin findes naturligt i et begrænset antal kilder i kosten, hvoraf den ene er fede fisk, hvilket er grunden til det er til stede i så store mængder i levertran og fiskeolie. Andre fisk og skaldyr kilder til D-vitamin inkluderer laks, sardiner og østers. D-Vitamin findes også naturligt i sojaprodukter og mejeriprodukter. Det er ofte tilføjes, at mælk og korn til at befæste dem.

Andre Kilder til D-Vitamin

D-Vitamin kan tages som et supplement, i hvilket tilfælde det vil være i D-vitamin-2 eller D-3-formular. D-Vitamin-3 er også syntetiseret af din krop. Sollys, der rammer direkte på huden, udgivelser, et kemikalie, der producerer D-vitamin-3, som, efter at være blevet behandlet af din lever og dine nyrer, bliver den aktive form af vitamin D. Opad på 10 til 15 minutter i direkte sol mindst tre gange om ugen vil give tilstrækkelige niveauer af D-vitamin for din generelle sundhed. Personer med mørkere hud toner kan kræve mere eksponering, fordi mørkere hud absorberer sollys mindre godt. Den anbefalede øvre indtag af D-vitamin, er 4.000 internationale enheder for dem, der er over en alder af 9. For børn under 9 år, og den øvre grænse er 3.000 internationale enheder, og for spædbørn, det er 1.500 internationale enheder.

Om Forfatteren

Bethany Lalonde har været en professionel skribent siden 1997. Hun har udgivet for CBS Sundhed Ur, WebMD, "Ann Arbor Daily News" og "Entertainment Weekly." Hun har to masters fra University of Michigan, i diætetik og ernæring samt journalistik.

Foto Credits

  • Stockbyte/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære