Sund Kost >> Ernæring

Hvad Gør D-Vitamin Støtte?

D-Vitamin er det kun vigtigt næringsstof, som din krop ikke får fra fødevarer. I stedet, solen er kilden din krop er afhængig af at få dette vitamin. Selvom D-vitamin er til stede i visse koldt vand fisk, sin knaphed på fødevarer, der har gjort berigelse af almindeligt spiste fødevarer, især mælk, der er nødvendige for at forhindre fejl. D-Vitamin understøtter en bred vifte af vigtige oplysninger om sundhed funktioner.

Knogler og Tænder

I normal knogle-vedligeholdelse proces, visse knogle celler nedbryde gamle knoglevæv, mens andre celler til at erstatte de gamle knogler med ny knogle. Mens D-vitamin er ofte tænkt som en knogle-bygning vitamin, er det faktisk stimulerer aktiviteten af celler, der bryder ben ned, som derefter fører til aktivering af bygningen up proces, ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2004-udgave af Proceedings of the Japan Academy, Serie B." D-Vitamin understøtter også din blodets indhold af calcium og fosfor, ved at fremme optagelsen af disse mineraler, hvilket gør dem tilgængelige for din krop til at bruge til at opbygge stærke knogler og tænder.

Muskler

D-Vitamin kan bidrage til, at muskelmasse og styrke, ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2011-udgave af "Journal of Bone and Mineral Research." I undersøgelsen af voksne i alderen 21 til 97 år gammel, forskere sammenlignet muskelmasse at D-vitamin status, og fandt, at de, der er yngre end 65 år, der havde lavt D-vitamin niveauer, er der også havde en lav muskelmasse. Dens rolle i musklernes funktion kunne være at fremme ophobning af fosfor, et mineral, som dine muskler kræver for korrekt metabolisme. D-Vitamin forhindrer også muskler fra atrofi, stimulerer proteinsyntesen og øger antallet af fast-twitch muskelfibre. En af de symptomer på D-vitaminmangel er muskelsvaghed.

Immunitet

Flere typer af hvide blodlegemer indeholder receptorer for D-vitamin, og D-vitamin regulerer vækst og funktion af disse celler, ifølge Gerald Litwack, redaktør af bogen "Vitaminer og Immunsystemet." Som sådan, D-vitamin kan være nyttige i forebyggelse og håndtering af både smitsomme sygdomme som tuberkulose, og visse autoimmune sygdomme som type 1 diabetes og dissemineret sklerose. Børn og unge voksne af D-vitamin-mangel mødre har en tendens til at have højere priser af disse autoimmune tilstande.

Kræft

Forebyggelse af kræft er en af de roller af D-vitamin, ifølge forskere ved University of Miami School of Medicine. D-Vitamin hæmmer ukontrolleret celle reproduktion af prostatakræft og hoved og hals kræft, i en del, ved at hjælpe med at opretholde en sund kommunikation mellem cellerne, og derved sikre en sund celle reproduktion. Hvor D-vitamin-niveauet er passende, celler holde bedre sammen, hvilket giver mulighed for bedre intercellulære kommunikation. I D-vitamin-mangel, celler mister denne evne og kan vende tilbage til mere umodne former, som kan føre til udvikling af kræft.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

  • ung dreng, der viser sine muskler billede af Ramona smiers fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære