Sund Kost >> Ernæring

D-Vitamin Niveauer & Fiskeolie

Fiskeolie er rig på en række næringsstoffer, herunder omega-3 fedtsyrer og d-vitamin er Foretaget ud fra en vifte af forskellige fisk eller, i tilfælde som laks olie eller cod liver olie, fra en bestemt type fisk, fiskeolie er blevet taget sikkert som et kosttilskud til år. Fordi mange fede fisk, herunder dem, der er vant til at gøre fiskeolie, som er rig på D-vitamin, fiskeolie er også en god kilde til d-vitamin.

D-Vitamin i fiskeolie

Da D-vitamin findes i en vifte af fed fisk, heriblandt laks, tun og sardiner, fisk olie er ligeledes rig på vitamin D. 1 tsk servering af cod liver oil indeholder over 100 procent af din daglige anbefalede indtag, med 450 IU (internationale enheder) per portion. Samme størrelse servering af sardin olie indeholder mindre D-vitamin per portion, på kun 4 procent af din daglige anbefalede indtag, men det er stadig betydelig. Dette er fordi tidskrævende din daglige anbefalede indtag af D-vitamin alene gennem kosten betyder, er vanskeligt at gøre.

D-Vitamin Anbefalede Indtag

Den daglige anbefalede indtag af D-vitamin, varierer, afhængigt af alder. For børn fra alderen 1 til 8, såvel som ældre børn, unge og voksne i en alder af 70, og 600 IU D-vitamin, der anbefales hver dag. For de ældre, dem, der er over 70 år, 800 IU er foreslået. Spædbørn bør modtage 400 IE D-vitamin hver dag.

D-Vitamin Mangel

Lave niveauer af D-vitamin i dit system, kan føre til dårlig absorption af calcium i dit tarmsystem. Dårlig D-vitamin niveauer, vil føre til lavere calcium i blodet, hvilket kan medføre langsigtede dårlig knogle sundhed og udvikling, som calcium er afgørende for sunde knogler. Ifølge Harvard Health Publikationer, passende niveauer af D-vitamin betyder, at din tarm, vil absorbere op til 30% eller 40% af kosten calcium. Uden D-vitamin, din absorption falde til 10 procent eller 15 procent.

Solskin Eksponering

Tilstrækkelig D-vitamin niveauer er mest almindeligt nås via eksponering for sollys. Denne "sol-vitamin" er produceret af din krop, når din hud er udsat for direkte sollys. Mellem 10 og 15 minutter direkte eksponering tre gange om ugen vil give din krop til at generere tilstrækkelige mængder af D-vitamin-3 for sunde optagelsen af calcium. Til denne proces, til at arbejde, men der kan være nogen hindringer -- som lys tøj eller solcreme -- mellem din hud og solskin,

Om Forfatteren

Bethany Lalonde har været en professionel skribent siden 1997. Hun har udgivet for CBS Sundhed Ur, WebMD, "Ann Arbor Daily News" og "Entertainment Weekly." Hun har to masters fra University of Michigan, i diætetik og ernæring samt journalistik.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Creatas/Getty Images
ADVERT

Mest populære