Sund Kost >> Ernæring

D-Vitamin Berigelse af Mælk

Skrevet af Sharon Perkins ; Opdateret December 27, 2018

D-Vitamin er unikke i, at i modsætning til de fleste vitaminer, som kun kommer fra fødevarer, du kan syntetisere D-vitamin i din hud ved at tilbringe tid i solen. D-Vitamin mangel medfører knogle blødgøring, som fører til rakitis hos børn og osteomalaci hos voksne. Nogle fødevarer, der naturligt levere dette vitamin, som aids i absorptionen af calcium i tarmen. De fleste mælk, der produceres kommercielt i Usa er beriget med D-vitamin, men omkring 33 procent af Amerikanerne stadig falde kort på D-vitamin indtag, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Behovet for Befæstning

Selv om kun få fødevarer, der naturligt indeholder D-vitamin, fejl og mangler, har historisk set ikke været et problem indtil de seneste tider. At bruge så lidt som fem til 10 minutter i direkte sol tre gange om ugen hele efteråret, foråret og om sommeren kan syntetisere nok D-vitamin til at levere dine behov, herunder nok til at vare gennem vintermånederne, ifølge Linus Pauling Institute. Men, når folk begyndte at bruge mere tid indendørs, især i de Nordlige byer med lav sol niveauer og høj forurening, smog, forekomsten af rakitis og osteomalaci steg med alarmerende hast. I dag, mange mennesker tilbringer lidt tid udendørs, og bruge solcreme, der forhindrer D-vitamin syntese.

Historie Befæstning

I 1930'erne, kommerciel mælk producenter begyndte at tilsætte D-vitamin til mælk. I øjeblikket er der en 1-kop, der serverer mælk indeholder mellem 115 og 124 internationale enheder af vitamin D. Mælk befæstning sammen med berigelse af nogle kornprodukter og appelsinjuice havde den ønskede effekt af at øge calcium niveauer. Men producenterne blev ligegyldig om de mængder af D-vitamin tilsættes mælk efter World War II, der fører til et udbrud af D-vitamin overdosering hos spædbørn og småbørn. De fleste Europæiske lande er forbudt D-vitamin berigelse i mejeri-produkter på grund af dette. I dag, alle modermælkserstatning i Usa indeholder vitamin D. Mange læger anbefaler, at tilskud med D-vitamin for det ammede spædbørn, efter de er fyldt 6 måneder. I Usa, kan du købe ikke-berigede mælk, men det skal mærkes som sådan.

Resultater

I 1900 omkring 80 procent af børnene i Boston havde engelsk syge, men det tal faldet til næsten ingenting i 1930'erne, ifølge en Boston University School of Medicine artikel offentliggjort i December 2004 "American Journal of Clinical Nutrition." Den lille mængde af D-vitamin tilsættes mælk, korn og appelsinjuice er nok til at hindre engelsk syge og andre knoglelidelser, selv om eksperter er stadig debat om, hvorvidt den nuværende foreslået anbefalede indtag på 600 internationale enheder per dag D-vitamin for de fleste børn og voksne er tilstrækkelig. Mørklødede mennesker, især dem fra kulturer med tradition for at dække huden, har den højeste risiko for udvikling af D-vitaminmangel i Usa i dag.

Risici

For meget D-vitamin kan forårsage toksicitet. Symptomerne omfatter vægttab, tab af appetit, hjerte arytmier og overdreven vandladning. D-Vitamin overdosering aldrig sker fra sollys, kun fra syntetisk vitamin præparater. Da D-vitamin aids i optagelsen af calcium, overdreven D-vitamin indtag kan øge dit blod calcium niveauer for høj. Tunge mælk drikker, der også tager vitamin D-tilskud muligvis kunne overskride den anbefalede dosis, men det ville være svært at overskride den grænse med berigede mælk alene. At drikke så mange som 10 kopper om dagen ville stadig kun give 1.500 udenlandske enheder af D-vitamin per dag, langt under den anbefalede maksimale dosis af 4.000 internationale enheder pr dag for personer over 9 år og 3.000 internationale enheder for børn i alderen 4 til 8.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

ADVERT

Mest populære