Sund Kost >> Kost

Hvad Er Vitamin Komponenter af Havregryn?

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: November 19, 2018

En morgenmad korte, havregryn har længe været en del af Amerikanske retter. Havregryn har en række ernæringsmæssige fordele-det giver en kilde til kostfibre, samt vigtige mineraler, herunder fosfor, kalium og jern. Det indeholder også tre typer af vitaminer, men to er kun til stede i små mængder.

B-Vitaminer

Havregryn indeholder en række B-vitaminer. Denne familie af otte vandopløselige vitaminer spiller en vigtig rolle i dit stofskifte -- kollektivt, de hjælper din krop nedbryde fedtstoffer, proteiner, kulhydrater og nukleinsyrer, de enheder, der udgør dit DNA. Nogle B-vitaminer, herunder vitamin B-6, kan spille en rolle i nerve kommunikation i din hjerne. Havregryn indeholder en kilde til vitaminer, B-1, B-2, B-3, B-6 og B-9.

E-Vitamin

Et vitamin, der findes i små mængder i havregryn er E-vitamin, en samlebetegnelse for otte fedt-opløselige forbindelser. E-Vitamin molekyler, der fungerer som antioxidanter-de beskytter mod skader på DNA, proteiner og cellemembraner, der opstår som en bivirkning af dit stofskifte. Vitamin fremmer også celle kommunikation og hjælper til at aktivere protein kinase C, et protein, der er vigtige for fordøjelsen og udskillelsen af funktion. En tredjedel kop tør havregryn indeholder en lille mængde af E-vitamin -- 0.11 milligram, eller omkring 1 procent af den daglige anbefalede indtag for voksne kvinder og mænd, i henhold til Linus Pauling Institute.

Vitamin K

Havregryn indeholder også en lille mængde af K-vitamin, eller phylloquinone. Din krop er afhængig af K-vitamin for at hjælpe med at reagere til skade -- følgende væv skader, K-vitamin, der udløser aggregering af blodplader at danne en blodprop, er det første skridt i den helbredende proces. Undladelse af at forbruge nok K-vitamin forhindrer koagulation, der fører til spontane blødninger og vedvarende blødning efter skade. Hver en tredjedel kop servering af tørre havregryn indeholder 0.5 mg K-vitamin, der er mindre end 1 procent af dit daglige anbefalede indtag, rapporter Linus Pauling Institute.

Madlavning Ideer

Havregryn milde smag gør den korn alsidig i køkkenet og behageligt for morgenmad, frokost eller middag. Da almindelig havregryn kan få ensformigt og kedeligt, tilføje frugt eller nødder til din havre til at forbedre deres smag og boost dit måltid er næringsstof indhold. Tilføjelse af 1 gram mandler til dine havregryn tilføjer tekstur og også øger havre' E-vitamin indhold af næsten 7.5 mg. Eksperimentere med kombinationer af nødder, frø og frugter, til at finde ud af, havregryn passer til din smag.

Hvis du føler dig kreativ, kan du overveje at koge dine havregryn som en del af en velsmagende skål. En kombination af havre kogt i bouillon, grøntsager og krydderier giver en velsmagende måltid, der kommer sammen i mindre end en time. Prøv at kombinere havre, bouillon, grøn peber og sorte bønner, så topping dit måltid med hakket avocado, ost og salsa for sund og lækker Tex-Mex-retter havre.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

Foto Credits

  • Havregryn med brombær. Bowlful af korn. billede af Monika 3 Skridt Foran fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære