Sund Kost >> Ernæring

C-Vitamin Og Kalium

Skrevet af Laura Michele Oliver; Opdateret 17 December 2018

C-Vitamin og kalium, som fungerer anderledes i kroppen, men mange fødevarer, der indeholder både næringsstoffer. C-Vitamin er et vandopløseligt vitamin og kalium er en elektrolyt. Din krop har brug for både at fungere ordentligt, og holde sig sund, og ikke få nok af hverken næringsstoffer vil føre til negative bivirkninger.

Vitamin C-Funktioner

C-Vitamin, eller ascorbinsyre, funktioner i forskellige metaboliske reaktioner, som syntesen af kollagen og aminosyre carnitin. Kollagen er et protein, der skaber bindevæv, brusk, knogler, hud og sener. Carnitin transporterer fedt, så det kan blive brudt ned. Kollagen og carnitin, som kræver, at C-vitamin for at fungere ordentligt, og er afgørende for sundheden. Derudover er C-vitamin virker som en antioxidant og aids i immunforsvaret, som forhindrer frie radikaler skader, reducere inflammation.

Kalium Funktioner

Som en elektrolyt, kalium funktioner til at opretholde kroppens væskebalance. Det virker med natrium til at sikre passende mængder væske er inde og udenfor dine celler. Kalium er også støtte i muskler sammentrækninger og fremmer cellulær vækst. Andre funktioner omfatter opretholde syre-base balance og nerve funktion.

C-Vitamin Fødevarer Kilder

Naturlige kilder til C-vitamin omfatter frugt, grøntsager og indmad. Citrusfrugter og juice er den vigtigste kilde til C-vitamin i Usa, hvor mangel er sjælden. Fremragende kilder omfatter peberfrugt, appelsin, grapefrugt, kiwi, broccoli, jordbær, rosenkål, tomat, melon, rødkål, blomkål og kartofler. Gode kilder omfatter spinat og grønne ærter. Raske voksne mænd kræver 90 mg C-vitamin hver dag, og sunde voksne hunner kræver 75 mg hver dag. Cigaret rygere har brug for en ekstra 35 mg per dag.

Kalium Fødevarer Kilder

Som vitamin C, grapefrugter, kiwi, appelsin, melon, rosenkål, spinat og tomat er kilder til kalium. Andre kilder meget højt kalium omfatter avocado, banan, honning dug, melon, papaya, artiskok, majs og kartofler. Sunde voksne kræver 4,700 milligram af kalium per dag.

Om Forfatteren

Laura Michele Oliver fik sin bachelor i ernæring fra Auburn University. Hun fungerede som en diætetiske praktikant på Rush University Medical Center i Chicago, hvor hun også er uddannet med en Master i klinisk ernæring. Nu arbejder hun som en registreret diaetetiker i Brooklyn, N.Y.

ADVERT

Mest populære