Sund Kost >> Ernæring

Vitamin B-3 og Bønner

Bønner kan hjælpe med at nedsætte din risiko for hjertesygdomme, Type 2 diabetes, kræft og fedme, ifølge North Dakota State University Extension. Mens bønner ernæringsmæssige kraftcentre, der giver store mængder af fiber, protein, folat, magnesium, kalium og jern, de er ikke den bedste kilde til vitamin B-3, også kendt som niacin.

Niacin RDA og Funktion

Kvinder har brug for mindst 14 mg niacin per dag, og mænd bør få mindst 16 milligram. Niacin er afgørende for hormon-produktion, nervesystemets funktion, omsætning og dreje den mad, du spiser til energi,

Bønner Højeste i Niacin

De bønner, der indeholder de mest niacin, med mindst 10 procent af det beløb, du har brug for per dag, omfatter linser, med 2,1 mg per kop; adzuki bønner, med 1,6 milligram pr kop, og sorte bønner, med 1,4 mg per kop.

Bønner Med en Moderat Niacin Indhold

Bønner med mindst 1 mg niacin per portion omfatter due, ærter, tranebær bønner, navy bønner og kidneybønner, alle med omkring 1,3 mg per kop; fava bønner, store nordiske bønner, lima bønner og mung bønner, alle med omkring 1,2 milligram per kop; og pink bønner, med 1 mg per kop.

Bønner Lave i Niacin

Kikærter, black-eyed peas, hvide bønner, pinto bønner og sojabønner er alle lav i niacin, med mindre end 1 milligram pr 1-cup, der tjener. Disse bønner er stadig nærende, men da de er fyldt med andre vigtige næringsstoffer, og samtidig være lav i kalorier og fedt og indeholder ingen kolesterol.

Bedre Kilder til Niacin End Bønner

Hvis du ønsker at hurtigt at øge dit indtag af niacin, overveje at spise fjerkræ, fisk og skaldyr, magert rødt kød, berigede korn, beriget pasta eller peanuts, der alle giver mere niacin per portion end nogen type af bønne. Men de fleste mennesker får masser af niacin bare ved at indtage en varieret kost, så har du sandsynligvis ikke behøver at bekymre dig om dit indtag af niacin.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Liquidlibrary/liquidlibrary/Getty Images
ADVERT

Mest populære