Sund Kost >> Kost

Er Vitamin B12 Vandopløselige?

Linus Pauling Institute beskriver vitamin B12 som den største og mest strukturelt komplekse af alle vitaminer. I både naturlige og syntetiske former, det sker, der er knyttet til en mineral opkaldt kobolt. Det er derfor, du er tilbøjelige til at se termerne "vitamin B12" og "cobalamin" brugt i flæng. Så lidt som dens kostbehov er, B12-vitamin er afgørende for din krop, ikke kun for fedt og protein metabolisme, men også for produktion af røde blodlegemer og normal nervefunktion.

Grundlæggende Vitamin Klassificering

Afhængigt af det stof, de kræver for optagelse og transport, vitaminer, der er klassificeret som enten vand-opløselige eller fedtopløselige. Ni af de 13 største vitaminer hører til vand-opløselige kategori, som omfatter de otte B-kompleks vitaminer, herunder B12.

Vitamin B12-Absorption

Vitamin B12 du naturligt får fra fødevarer, der opstår bundet til protein, og kræver mavesyre og enzymer til at frigive det. I modsætning til den kunstige vitamin B12, du får fra berigede fødevarer eller kosttilskud, der opstår i en allerede fri form. Når fri, vitamin B12, skal kombinere med en mave protein, der er kendt som iboende faktor. Iboende faktor, der hjælper det til at blive absorberet i den sidste del af tyndtarmen, hvor fra det kommer ind i din blodbanen. National Institutes of Health anslår, at for doser mellem 1 og 2 mikrogram, din krop absorberer omkring 56 procent af vitamin B12 du indtager.

Vitamin B12-Transport og Afskaffelse

Tænk på dit blod som en vigtig våde motorvej, der forbinder alle de organer i din krop. Da vitamin B12 opløses i vand, kan det nemt komme ind i din blodbanen, hvor det er nødvendigt. B12-Vitamin fungerer som en co-faktor, eller din partner, at to enzymer, der har centrale roller, herunder produktion af energi fra fedt og proteiner, samt DNA-syntese. Da DNA, din genetiske materiale, der forekommer i hver en celle, i alle organer, der kan behovet for B12-vitamin under den normale stofskifte. Som med alle vandopløselige vitaminer, som din krop eliminerer overskydende B12 gennem urinen.

Vigtige Overvejelser

Da vitamin B12 er rig på kød, fisk, berigede morgenmadscerealier og i mindre grad i mælk, de fleste AMERIKANSKE voksne og børn indtager tilstrækkelige mængder. Men Linus Pauling Institute viser, at folk over 60 år har en tendens til at have en nedsat evne til at absorbere fødevarer-bundet vitamin B12 og er mere tilbøjelige til at blive vitamin B12-mangel. En række af mave-tarmkanalen og en streng vegetarisk kost kan også føre til mangel. I de tilfælde, deres læge kan anbefale, over-the-counter kosttilskud, recept vitamin B12 skud eller nasal gel.

Om Forfatteren

Suzanne Fantar har været at skrive online siden 2009 for at få afløb for sin passion for fitness, ernæring og sundhed. Hun nyder at forske og skrive om sundhed, men også tager interesse i familiens problemer, poesi, musik, Kristus, natur og læring. Hun har en bachelor-grad i biologi fra Goucher College og en MBA i healthcare management fra University of Baltimore.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære