Sund Kost >> Ernæring

Vitamin B-12 Og Kalium

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret 07 December, 2018

Vitamin B-12 og kalium illustrerer, hvorfor det er bedst at få de næringsstoffer, du har brug for fra de fødevarer, du spiser. Når disse næringsstoffer er opnået gennem din kost, bivirkninger og overforbrug sjældent forekommer. Men problemer kan opstå, når du tager kosttilskud. For eksempel, kaliumtilskud kan forårsage en mangel på vitamin B-12.

Samspillet Mellem Kosttilskud

Kaliumtilskud kan forstyrre absorptionen af vitamin B-12, hvilket resulterer i en mangel. Da din lever butikker nok vitamin B-12 til at vare omkring tre år, kan det tage et stykke tid at se nogen tegn på en mangel. Tidlige symptomer omfatter følelsesløshed og snurren i hænder og fødder, dårlig balance, tab af appetit og glemsomhed. Vitamin B-12 kosttilskud, der bruges til at behandle megaloblastic anæmi kan forårsage niveauer af kalium til at falde alvorligt nok til at være livstruende. Det beløb, der er sikkert at tage af enten næringsstoffer afhænger af din personlige sundhed status, så kontakt din sundhedspleje udbyder, hvis du har nogen bekymringer.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 er afgørende for røde blod celler til at udvikle sig normalt. Som et coenzym, det er at knytte til enzymer, før de er i stand til at aktivere omsætning af fedtsyrer og aminosyrer. Vitamin B-12 konverterer også aminosyren homocystein til methionin, som derefter bliver S-adenosylmethionin, eller Samme. Konvertering af homocystein tjener to formål: Det bliver homocystein ud af dit blod, hvilket kan sænke din risiko for at udvikle hjertesygdom, og Samme er nødvendige for en bred vifte af funktioner, herunder neurotransmittere, der regulerer humør. Du er nødt til at forbruge 2.4 mikrogram vitamin B-12 dagligt.

Kalium

Kalium opvejer de negative virkninger af natrium i din kost ved at sænke blodtrykket. Det er også en elektrolyt, hvilket betyder, at det bærer en elektrisk ladning. I denne rolle, kalium hjælper med at stimulere nerveimpulser og muskelsammentrækninger, og har en rolle at regulere dit hjerte slå. For at opretholde disse livets opretholdelse af arbejdspladser, din krop stramt styrer niveauet af kalium. Så meget energi er afsat til at holde den rette koncentration, at det er anslået til tegner sig for omkring 20 til 40 procent af de forbrændte kalorier, mens du er i hvile. Dit anbefalede daglige indtagelse af kalium er 4,700 milligram.

Kilder

Du bliver nødt til at spise en afbalanceret kost til at sikre, at du får nok kalium og vitamin B-12, fordi de kommer fra forskellige typer af fødevarer. Den eneste naturlige kilder til vitamin B-12 er animalsk baserede fødevarer. Den højeste kilder, som lever og østers, ikke er en fast del af de fleste kostvaner, men andre gode kilder til vitamin B-12, omfatter fisk, oksekød, fjerkræ, æg og berigede fødevarer, som er klar til at spise korn. De bedste fødevarer for kalium er kartofler, bønner, tomater, rosiner, bananer, spinat og andre grønne grøntsager.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære