Sund Kost >> Ernæring

Vitamin B12 for Alkoholikere

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 17 December 2018

Vitamin B-12, eller cobalamin, er afgørende for dannelsen af røde blod celler og DNA, samt for korrekt hjerne og nerve funktion. Det er fundet i æg, kød, fisk, mejeriprodukter og berigede fødevarer. Alkoholikere, der til tider udviser unormale niveauer af vitamin B-12, på grund af lever-problemer, hvilket gør det vanskeligt at afgøre, om de er absorberende nok af dette vitamin.

Blod Niveauer af Vitamin B-12

Alkoholikere har sommetider højere end gennemsnittet blod niveauer af vitamin B-12, selv om disse niveauer er som regel stadig inden for det normale område, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Polski Merkuriusz Lekarski" i 2010. Disse høje niveauer af vitamin B-12 er forårsaget af skader på leveren fra overskydende alkohol forbrug. Jo højere niveauet er, jo mere alvorlige leverskader, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Clinica Chimica Acta" i November 2012.

Vitamin B-12 Mangel

Alkoholikere kan ikke absorbere vitamin B-12, effektivt, hvilket får dem til at have en funktionel mangel, med symptomer, herunder snurren eller følelsesløshed i fødder og hænder, tab af appetit, forstoppelse, vægttab, træthed, hukommelsestab, desorientering, humørsvingninger og anæmi. Supplerende vitamin B-12, behandler denne mangel, men nogle gange kan skjule en folat-mangel, som er en anden noget fælles vitamin mangel blandt alkoholikere. På grund af dette, læger nogle gange anbefale at tage folat samt vitamin B-12.

Afsløring

Da alkoholiker lever sygdom, der kan øge blodets indhold af cobalamin, mens væv niveauer af cobalamin er under det normale, test for holotranscobalamin kan bruges til at registrere, vitamin B-12-vitaminmangel hos alkoholikere, efter en Marts 2012 artikel offentliggjort i "Scientific World Journal." Hvis holotranscobalamin niveauer er lave, det er et tidligt tegn en person kan blive ramt af en mangel, selv om blod niveauer af vitamin B-12 er stadig i normalområdet.

Overvejelser

Mens høje niveauer af vitamin B-12 er ikke tilbøjelige til at forårsage toksicitet, bør du ikke tage supplerende vitamin B-12 uden først at tale med din læge. Det kan blande sig med antibiotika tetracyklin og gøre det mindre effektivt, og et højt niveau af vitamin B-12, kan medføre ubalance i niveauet af andre B-vitaminer, da alle disse vitaminer arbejder sammen.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære