Sund Kost >> Ernæring

Vietnamesisk Mad Med Højt Fiberindhold

Den Vietnamesiske kost er normalt består af næringsstof-tætte fødevarer som ris, grøntsager og fisk. Fordi dette traditionelle kost er lavt i hele korn, det kan også være lav i fiber, ifølge University of Washington. Visse Vietnamesiske retter gøre bidrage med en god dosis af fiber til din kost, dog, og de kan har en fast plads i din sunde kost plan.

Nudel Supper

Vietnamesiske retter, som omfatter en bred vifte af nudel supper, der indeholder en række ingredienser, herunder kød, fisk eller grøntsager. De versioner, der omfatter grøntsager er typisk højere i fiber end dem, der er kød-baseret. For eksempel, bolle mang vit er en and og bambusskud suppe, og en 1/4-cup servering af bambus skud bidrager med 0,3 gram fiber til suppe. Pho tilstand er lavet med agurker, tomater og jordnødder, hvilket gør det rige i fiber, også. En kvart kop kogte tomater, for eksempel, bidrager med 0,7 gram fiber. Jordnødder øge fiber indhold med 2,3 gram per ounce. Mi vit tiem og bo kho er yderligere nudel supper, som indeholder grøntsager og vil tilføje fiber til din kost.

Friske Grøntsager

Mange Vietnamesiske retter opkald til friske grøntsager, og disse er en sund kilde til fiber. Chayote, som er en type af squash, er en populær tilføjelse til Vietnamesiske opskrifter, og det leverer 1.7 gram fiber pr 1/2 kop. Sennep greens er en anden almindelig ingrediens, og de giver 1.4 gram fiber pr 1/2 kop. Kinaradiser, svampe og taro er ekstra grøntsager, der normalt tilsættes til Vietnamesiske retter, som alle leverer en god mængde af fiber, også.

Ris

Ris spiller en fremtrædende rolle i den Vietnamesiske kost, og det er inkluderet i næsten alle måltider. En kop af hvide ris tilføjer 0.6 gram fiber til måltidet. Tilføjelse af højere fiber ingredienser, såsom bønner, spirer, til ris er fælles, også. Kom chien kan man, en risret, også sne ærter, der indeholder lidt over 1 gram fiber pr 1/4 cup. Com tam er en ris og kød fad, serveres med grøn grønne og syltede grøntsager, der hver tilføjer fiber til måltidet. Du kan øge mængden af fiber i disse retter ved at erstatte lange-korn, brune ris, som har 3,5 gram fiber pr kop.

Ekstra Retter

Boller eller pandekager lavet med rismel spises alene eller sammen med kød og grøntsager. Ris, mel indeholder 3.8 gram fiber pr kop, hvilket betyder at den tilføjer en god mængde af fiber til den kost, når det bruges til at lave boller eller pandekager. Bo bia er en skål, der omfatter jicama og gulerødder pakket ind i rispapir, og det er et godt valg i form af fiber indhold, alt for. Goi ga er en kylling og kål salat, og en 1/4-cup servering af kål indeholder omkring 0,5 gram fiber. Vegetabilsk-baseret forårsruller er en anden skål, der kan indeholde en god mængde af fiber.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære