Sund Kost >> Kost

Vegetariske Kilder til Katalase

Skrevet af Don Amerman; Opdateret December 27, 2018

Katalase-findes overalt i naturen, i de celler, organismer, som kan vokse i tilstedeværelse af ilt-er et enzym med potente antioxidant egenskaber. Det enzym, der fremmer nedbrydning af hydrogenperoxid i sin harmløse komponenter-vand og ilt. Uden katalase, hydrogenperoxid, at din krop producerer under den metaboliske proces ville bygge op til toksiske niveauer. Katalase der forekommer naturligt i en bred vifte af plante-baserede fødevarer, sikre dens tilgængelighed for vegetarer og veganere.

Aldersrelaterede Nedgang i Katalase

Cellerne i din krop kan producere katalase samt andre antioxidant enzymer, såsom glutathion peroxidase og superoxid dismutase, eller SOD. Disse enzymer hjælper med at neutralisere frie radikaler, ifølge forfatterne af "Biologi: En Menneskelig Opmærksomhed." Frie radikaler er atomer eller molekyler med uparrede elektroner, der er biprodukt af menneskelige biologiske reaktioner såsom stofskiftet. Forskere cite frie radikaler, som forårsagende faktorer i sygdom og aldring-relaterede celle skader. Som du alder, din krop gradvist producerer mindre katalase, som resulterer i en ophobning af frie radikaler, og en stigning i den skade, de kan forårsage. Til at hjælpe med at supplere din krop er faldende produktion af katalase, forbruge fødevarer, der er rige på dette vigtige enzym.

Hvidløg, Løg og Deres Pårørende

Ernæringseksperter give medlemmer af allium plante-familien, som omfatter hvidløg, porrer, løg og skalotteløg, stor ros for deres antioxidant egenskaber. Blandt de trådløse antioxidanter, der forekommer naturligt i allium grøntsager er katalase. I en undersøgelse relateret til katalase i allium familiemedlemmer, et team af ungarske og rumænske forskere, som har evalueret effekten af vand stress på det niveau, og aktiviteten af katalase og andre antioxidant enzymer i disse planter. De fandt, at allium planter udsættes for vand afsavn, havde øget katalase niveauer og aktivitet, ifølge en artikel offentliggjort i en 2007-udgave af "Anlæg, Jord og Miljø."

Korsblomstrede Grøntsager

Korsblomstrede grøntsager, herunder broccoli, kål, grønkål og collard og majroe greens, er rig på katalase. At spise masser af disse grønne bladgrøntsager også stimulerer kroppens produktion af katalase. Forskere ved Alabama A&M University gennemført en dyr undersøgelse for at afgøre, hvilken, hvis nogen, anticancer virkning kunne iagttages i laboratorie-rotter, der blev fodret med en kost af disse grøntsager. Som en del af denne undersøgelse, at de målte niveau af katalase i forsøgsdyr, og fandt, at dem, der er fodret korsblomstrede grøntsager havde markant højere mængder af katalase i deres lever, end de dyr, der ikke blev fodret disse grøntsager. Resultaterne af denne undersøgelse blev offentliggjort i en 2012 udgave af "International Journal of Cancer Research."

Andre Kilder

Hvede spirer indeholder høje niveauer af katalase, ifølge en undersøgelse af molekylærbiologiske forskere på Italien ' s Universitet i Perugia. I en artikel offentliggjort i juli 2004 udgave af "Journal of Clinical medicinske mave-tarmsygdomme," de bemærker, at antioxidant aktivitet af katalase og peroxidase i hvede spirer, er ekstremt stærk. Andre vegetariske kilder til katalase omfatter abrikoser, avocado, gulerødder, kirsebær, agurker, pastinak, kartofler, radiser, spinat og squash.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

ADVERT

Mest populære