Sund Kost >> Sunde Måltider

Grøntsager for Hjernens Funktion

Korrekt hjernens funktion er en integreret del af god kvalitet af liv i aldrende befolkninger, men over tid hjerne celler er blevet mindre, og mister evnen til at kommunikere effektivt med hinanden. Beviser antyder, grøntsager, fyldt med vitaminer, mineraler og essentielle næringsstoffer med kraftfuld antioxidant potentiale for sundhed i alle dele af kroppen, herunder hjernen, kan hjælpe med at vedligeholde hjernens funktion og mental smidighed i ældre alder.

Spinat

En undersøgelse offentliggjort i "Experimental Neurology" i 2005 fundet dyr, der er behandlet med kosttilskud af spinat viste nedsat hjerneskade af begrænset blodtilførsel. Disse dyr viste signifikant reduktion i skader til hjernebarken samt øget motorisk funktion efter et slagtilfælde. Forskere mener, at det kraftige antioxidant egenskaber af spinat -- såsom vitamin C og beta-caroten -- bekæmpe de neurodegenerative virkninger af frie radikaler -- eller ustabile molekyler, der forårsager sygdom -- i kroppen. Flavonoider i spinat kan også hjælpe med at reducere plaque oprustning, der er forbundet med Alzheimers sygdom. Ikke kun spinat beskytte hjernen mod aldersrelateret degeneration, er det faktisk udvider hjernens indlæringsevne så godt.

Sød Kartoffel

Søde kartofler indeholder vitamin B-6, kulhydrater og antioxidanter, som alle er afgørende for en sund hjernefunktion. En undersøgelse offentliggjort i "Journal of the American College of Nutrition" i 2009 fandt en kost rig på søde kartofler, som indeholder potente fri radikal-bekæmpelse af antioxidanter som vitamin A, C og E, root opbevaring proteiner og polyfenoler, der bekæmper inflammation og alder-associerede degeneration. En kop rå søde kartofler indeholder 18,866 internationale enheder af vitamin A, eller 377 procent af den daglige værdi, såvel som 0,3 milligram vitamin B-6 eller 14 procent af den daglige værdi. En kost rig på søde kartofler, der hjælper med at understøtte sunde aldring og levetid.

Grønkål

Grønkål er en frodig grøn fyldt med antioxidanter for vedvarende hjernens sundhed, ifølge the Alzheimer ' s Association. American Academy of Neurology erklærer, bladgrøntsager en af de bedste fødevarer for hjernens sundhed. De naturligt forekommende antioxidanter i grønkål, såsom vitamin A, C og E og selen, der er integreret i hjernen wellness og sænke risikoen for slagtilfælde. En kop rå grønkål indeholder 80.4 milligram C-vitamin og 10,302 internationale enheder af vitamin A, eller 134 procent og 206 procent af dit daglige nødvendige værdi, hhv.

Blomkål

Blomkål indeholder antioxidanter, der er ansvarlig for den fortsatte hjernens sundhed. En kop rå blomkål pakker 46.4 milligram C-vitamin, eller 77 procent af den daglige værdi. Den samme mængde af blomkål indeholder 16 mikrogram K-vitamin, eller 20 procent af den daglige værdi. I henhold til 2012 en undersøgelse i journal "BioFactors," K-vitamin er en vigtig ny næringsstof, der er forbundet med hjernens sundhed. K-Vitamin hjælper med at bekæmpe oxidativ stress og inflammation, så vel som positivt påvirker den kognitive funktion og psykomotorisk adfærd.

Om Forfatteren

Alissa Fleck er en medvirkende skribent for flere af fællesskabets aviser i New York City. Hun skriver boganmeldelser for et online-magasin, og er vært for en månedlig læsning-serien. Fleck har også interneret i et litterært agentur og arbejdede som et universitet, undervisningsassistent. Hun har en B. A. i engelsk og en M. F. A. i kreativ skrivning.

Foto Credits

  • bladgrøntsager grønne vitamin et billede af iltre fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære