Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Grøntsagssaft Sundt?

Grøntsager bør danne grundlaget for din kost, og grøntsagssaft bidrager til din daglige grønt indtag. Mens det mangler kolesterol-sænkende kostfibre, der findes i hele grøntsager, grøntsager, juice, stadig har en række ernæringsmæssige fordele på grund af sin fytokemiske, vitamin og mineral indhold. Drikker grøntsagssaft som en særlig rig kilde af nogle af de essentielle næringsstoffer, som fremmer ordentlig væv funktion og bekæmpelse af visse former for kronisk sygdom.

Kobber og Jern

Saft af grøntsager er fyldt med mineraler, herunder kobber og jern. Du har brug for både kobber og jern til produktion af energi og brændstof til din dag-til-dag aktiviteter. Kobber også hjælper kroppen med at udnytte strygejern og understøtter en sund nerve funktion, mens jern hjælper dig med at transportere og gemme ilt. En 1-cup, der tjener over store-købte saft af grøntsager indeholder 484 mikrogram af kobber, eller 54 procent af det anbefalede daglige indtag, der ligger ved Institute of Medicine. Hver servering indeholder også 1 milligram jern -- 6 procent af den anbefalede daglige indtagelse af kvinderne og 13 procent for mænd.

Vitaminer A og C,

Drikker grøntsagssaft øger også dit vitamin indtag og giver betydelige mængder af vitamin A og C. En kop saft af grøntsager giver 3,770 internationale enheder af vitamin A, eller hele den anbefalede daglige dosis for kvinder og mænd, der ligger ved Institute of Medicine. Du vil også indtage 67 mg C-vitamin pr kop juice -- 74 procent af det anbefalede daglige indtag for mænd og 89 procent for kvinder. Begge vitaminer fremme et sundt immunforsvar, og holde din hud sund. A-Vitamin, der også regulerer gen-aktivitet, giver mulighed for en sund vision og fremmer nye celle vækst, mens C-vitamin beskytter dit væv fra oxidation og forhindrer celle skader.

Lycopen

Grøntsagssaft fungerer som en glimrende kilde af lycopen, et næringsstof, som hjælper med at give saft sin røde hue. Som en antioxidant, lycopen beskytter din væv fra oxidation-en proces, der ellers ville ødelægge din lipider og proteiner, samt føre til genetiske mutationer. En kost rig på lycopen reducerer din risiko for en række kroniske sygdomme, herunder slagtilfælde og kræft i prostata. En enkelt servering af grøntsagssaft har 23,337 mikrogram af lycopen -- mere end to gange det beløb, du har brug for dagligt for at høste sine sundhedsmæssige fordele, ifølge Harvard Health Publikationer.

Natrium

På trods af sin ernæringsmæssige fordele, du bør indtage grøntsagsjuice i moderate mængder, fordi det er også høj i natrium. En 1-cup, der tjener til almindelig vegetabilsk juice indeholder 479 mg natrium, bare genert af en tredjedel af din daglige grænse, der er fastsat af Institute of Medicine. Hvis du drikker grøntsagssaft som en del af en høj-natrium diæt, øger du din risiko for hjerteanfald, nyreskader og slagtilfælde, forklarer Linus Pauling Institute. Når du drikker grøntsagssaft, se for lavere natrium valg. Lav-natrium-store-købte saft af grøntsager indeholder 169 mg natrium -- 11 procent af din daglige grænse-og grøntsagssaft lavet derhjemme uden nogen tilsætning af salt kan indeholde stort set ingen natrium.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder
ADVERT

Mest populære