Sund Kost >> Ernæring

Hvad skal man Bruge til at blive Tykkere Grød for Gluten Intolerante Mennesker

Skrevet af Krista Sheehan ; Opdateret 12 December 2018

Tilføjelse af roux-en blanding af smør og mel -- til supper, gryderetter og sovs er en enkel og let måde til at blive tykkere konsistens. Men for mennesker, efter at en gluten-fri kost, selv dette lille mængde af hvede, der kan være til skade for deres sundhed. Fortykkelse gryderet til gluten-intolerant mennesker tager en smule mere kulinariske kreativitet, men giver den samme roux-lignende resultater.

Arrowroot

Med sin forholdsvis neutral smag, arrowroot er nemt tilføjes til en form for gryderet. Det er også ekstremt tolerante over for sure ingredienser og længere tilberedningstid -- en nødvendighed for tillæg til en langsom komfur gryderet. I modsætning til andre typer af fortykningsmidler, arrowroot fryser godt, så din gryderet vil ikke tænde svampet eller slimet, hvis du fryse det til senere forbrug. Cook ' s Thesaurus hjemmeside anbefaler at gøre en arrowroot gylle ved at blande lige dele arrowroot og koldt vand. Simpelthen piskeris gylle i din varme grød, indtil grundigt sammen.

Majsstivelse

I modsætning til arrowroot, majsstivelse har en tydelig smag, der er ofte meget mærkbare, selv efter det er blevet føjet til andre ingredienser. Heldigvis mildt sød smag typisk blander godt ind i solide gryderetter fuld af kartofler og grøntsager. Når du tilføjer majsstivelse til din gryderet, gøre en gylle med et tilsvarende beløb af koldt vand. Efter tilføjelse af majsstivelse gylle til din gryderet, der omrøres kontinuerligt i mindst et minut, og lad det simre i mindst 10 minutter. Gryderetter tilberedt med majsstivelse bør ikke være frosne, som ragout, vil udvikle en utiltalende tekstur og konsistens, når det tør.

Kartoffel Flager og Mel

Med sin neutrale smag, kartoffelmel er nemt tilføjes til gryderetter, supper og sovs til fortykning formål. Eller, for en enklere erstatning, blot blande instant mosede kartoffel flager i din gryderet. De flager hurtigt absorberer fugt og giver en glat, cremet base for din gryderet. Tilføj kartoffel flager af korn eller mel til grød mod slutningen af sin madlavning tid. Gryderetter eller andre retter, fortykket med kartoffel produkter bør aldrig koges -- tilføje dem i slutningen af din madlavning tid bør kun omfattet af de ingredienser til at simmering temperaturer.

Bønner eller Grøntsager

De samme bønner og grøntsager, som du bruger i din gryderet kan også være brugt som fortykkelsesmiddel. Forberede en ekstra mængde af bønner, kartofler, løg, porrer eller gulerødder. Når ingredienserne er bløde og møre, blend dem med en lille mængde af væsken, indtil de når frem til en glat konsistens. Tilsæt langsomt creamed bønner eller grøntsager til den gryderet, omrøring indtil grundigt blandet.

Fortykkelse Tips

Da hver type af fortykningsmiddel reagerer på ingredienser anderledes, være en smule beskeden med dine gylle, når du tilføjer dem til din gryderet. Tilføj kun en lille mængde af gylle på et tidspunkt, og vent et par minutter for din gryderet til at blive tykkere. Fortsæt med at tilføje små mængder, indtil du er tilfreds med konsistensen.

Om Forfatteren

Krista Sheehan er et registreret sygeplejerske og professionel forfatter. Hun arbejder i en neonatal intensive care unit (NICU) og hendes tidligere sygepleje erfaring omfatter geriatri, pulmonale lidelser og hjemmesygepleje. Hendes faglige skrivning arbejder primært fokusere på de emner, der af fysiske sundhed, fitness, ernæring og positive ændringer i livsstil.

ADVERT

Mest populære