Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan man Bruger Frugt Pektin

Skrevet af A. J. Andrews; Opdateret December 27, 2018

Pektin, en plante-baseret polysakkarid, gelatinizes gelé og marmelade, tykkere saucer og giver dig lav-sukker valg, når du foretager hjemmelavet frugt-baserede retter. Visse frugter væv, såsom orange rinds og apple kød, indeholder tunge koncentrationer af pektin, som du kan bruge i sin naturlige tilstand eller i pulverform. Der er to primære typer af kommercielt tilgængelige pulveriseret pektin: høj-methoxyl, eller sukker-aktiveret, og lav methoxyl, eller kalcium-aktiveret.

Ved hjælp af Pektin for Canning

Pektin udfører to funktioner i canning: det tykner frugter og fungerer som et konserveringsmiddel, der når det anvendes i kombination med sukker. Du har valget mellem sukker-aktiveret pektin og kalcium-aktiveret pektin, når konserves frugt, såsom syltetøj, confitures, syltetøj og gelé, afhængigt af mængden af sukker, du ønsker at bruge. To unser af pulveriseret lav-methoxyl pektin kræver omkring 30 mg calcium til at gelatinize, eller det beløb på cirka 1 spsk fedtfattig mælk, og ingen sukker. Høj-methoxyl pektin brug for omkring 3/4 kop sukker pr kop frugt til at gelatinize. Sukker-aktiveret pektin også nødt til at være opvarmet til omkring 210 grader Fahrenheit til at blive tykkere, mens du kan aktivere lav-methoxyl pektin ved stuetemperatur og varme frugt, indtil det udvikler den ønskede konsistens.

Ved hjælp af Pektin for Fortykkelse

Pektin tykkere supper og saucer uden stivelse og fungerer som en stabilisator, så du kan tilføje syre til mælkebaserede saucer og supper uden dem historier. Du behøver kun omkring 1/8 tsk pulveriseret lav-methoxyl pektin til at blive tykkere 1 kop mælk-baseret suppe eller sauce. Hvis du ønsker en tykkere suppe eller sauce, der indeholder sukker, der tilsættes ca 1/8 teskefuld af høj methoxyl pulveriseret pektin pr kop flydende, så kog det i ca 30 sekunder for at aktivere. Brug pektin sparsomt. Når der bruges overdrevent, pektin får væsker det tykner at udvikle en high-gloss overflade og sæt, som gelatine.

Ved Hjælp Af Naturlige Pektin

Høj-pektin frugt, såsom æg, æbler, blommer, brombær, crabapples og ribs, har nok naturligt forekommende pektin til at fungere som stabilisator og fortykningsmiddel. Høj-pektin frugt udgivelser pektin, når de udsættes for varme, så du er nødt til først at hugge de frugter og lave mad på komfuret over lav varme i 1 til 1 1/2 time pr pund, eller indtil det reducerer til konserves. Du kan så kan den frugt og gemme den til op til seks måneder.

Andre Anvendelser for Pektin

Den modernistiske stil madlavning bruger tilsætningsstoffer, som pektin til at skabe strukturelle og stoflige ændringer i andre ingredienser. For eksempel, 1/8 teskefuld af lav-methoxyl pektin blandet med 1 kop hjemmelavet mayonnaise forhindrer det fra at adskille. Pulveriseret pektin øger viskositeten af mejeriprodukter og giver lav-fedt og ingen fedt yoghurt og kefir sammenhæng i fuldfed versioner, når de føjes til en sats af 1/4 tsk pr kop. Du kan også tilføje pulveriseret pektin til en rente på 1/2 tsk pr kop fedtfattig mælk for at gøre budding. Smag til mælken, før du tilføjer pektin, når de foretager budding.

Om Forfatteren

A. J. Andrews arbejde har optrådt i Mad og Vin, Fricote og "BBC Good Food." Han bor i Europa, hvor han bager med vild gær, mælk geder ost og forbereder sig til Retten i Master Sommeliers niveau II eksamen. Andrews har modtaget formel uddannelse på Le Cordon Bleu.

ADVERT

Mest populære