Sund Kost >> Ernæring

Forståelsen af at Spise Rigtigt Og Hvordan man Gør Det

At spise rigtigt lyder simpelt. Se dine portionsstørrelser og vælge frugt, grøntsager, fuldkorn og magre kød oftere. Men at vide, hvordan at spise rigtigt er ikke altid nok at spise rigtigt. Selv behavior-baserede interventioner for at få folk til at øge deres frugt og grønt indtag ikke var effektiv i at ændre folks spisevaner, ifølge en 2011-gennemgang af 34 studier i "Journal af den Amerikanske Diætetiske Association." At spise en afbalanceret kost med frugt og grøntsager og lytte til din sult og mæthed stikord kan hjælpe dig til at spise rigtigt.

Balance Din Tallerken

Et enkelt skridt i retning af at spise rigtigt, er at opdele på din tallerken ved hvert måltid. Én ud af din tallerken skal indeholde et magert protein. Eksempler på magre proteiner omfatter kylling uden skind, magre udskæringer af okse-og svinekød, fisk, bønner og linser. Reserve andet kvartal af din tallerken til fuldkorn. Tjek næringsdeklarationen til at bestemme, hvis dit korn produkt er hele. Det skal have mindst 3 gram fiber, og den første ingrediens bør være en af hele korn, som hele hvede. Nogle fuldkorn omfatter brune ris, havregryn og hele korn brød. Den sidste halvdel af din tallerken skal være en kombination af frugter og grøntsager. Prøv at få en bred vifte af farver i frugt og grøntsager, ligesom grøn grønne, orange, søde kartofler og blåbær.

Sult og Mæthed

En anden sund vane at spise er at lytte til din sult og mæthed signaler. Ignorerer din sult cues kan føre til overspisning og usunde fødevarer senere på dagen. At spise langsomt, kan det give dig tid til at lytte til din mæthed signaler og reducere fødeindtagelsen ved måltider, ifølge en undersøgelse fra 2008 i "Journal af den Amerikanske Diætetiske Association." Stoppe med at spise, før du føler dig fuld til at sikre din krop får den rigtige mængde af fødevarer.

Frugt og Grøntsager

At spise mere frugt og grøntsager giver din krop med flere vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre. En undersøgelse fra 2004 i "International Journal of Obesity og Relaterede stofskiftesygdomme" konkluderede, at kvinder med den største stigning i indtag af frugt og grønt i løbet af en 12-årig periode, havde en lavere risiko for at blive overvægtige. Prøv at omfatte frugter og grøntsager med hvert måltid. Spis en salat før dit måltid, eller smide grøntsager i din gryderetter, pastaretter eller stir-fries.

Skære ned på Ekstramateriale

Spise færre fødevarer, der er højt indhold af fedt og sukker, der kan holde dig fra at fylde på højt kalorieindhold fødevarer, der mangler næringsstoffer. Hvis du er en sodavand elsker, så prøv at drikke et glas vand før hvert sodavand. Drikkevand kan slukke din tørst og falde i din sodavand trang. Hvis du som regel en snack på kartoffel chips, mens du ser tv, skal du formindske din tv-tid eller finde en sundere snack, som almindelig popcorn. Disse små ændringer og tilføje op hurtigt, og hjælpe dig til at spise rigtigt.

Om Forfatteren

Stephanie Brookshier har været en registreret diætist siden 2005. Hun virker som en vægt tab rådgiver, pædagog og ernæring. Brookshier har en bachelor of science grad i nutritional science fra University of Arizona og forfølger sin master of science grad i ernæring fra San Diego State University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære