Sund Kost >> Ernæring

Er Under Øjet Poser på Grund af For Meget Natrium?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret December 27, 2018

At vågne op med poser under øjnene kan få dig til at se ældre ud, end du er-og få andre til at bemærke, at du er på udkig især træt. Under-eye poser kan opstå på grund af allergi eller endda en medicinsk tilstand. Hvis du ellers er sund, din under-eye poser kan være et resultat af indtagelse af for meget natrium. Gendannelse af natrium balance i din krop, kan hjælpe med at lette tilstand og gendanne din hud til normal.

Natrium og Hævelse

At indtage store mængder af natrium kan få din krop til at holde vand, som giver dig oppustet udseende og følelse. Tager i alt for meget natrium eller ikke nok vand forstyrrer den fine natrium balance i dine celler. Når du tager i alt for meget natrium eller ikke nok vand, vil din krop naturligt holder på overskydende væske for at hjælpe med at forhindre dehydrering. Dette kan få dig til at få vand vægt, der kan gøre dig til at se kraftigere end du er. I virkeligheden, hvis din krop har 400 milligram af overskydende natrium, kan det medføre, at du får 2 pounds af midlertidige vand vægt, i henhold til oplysninger fra Towson University.

Natrium Er ikke en Ven til Din Facial Hud

Bare så for meget natrium kan forårsage overskydende oppustethed i andre områder af din krop, overskydende natrium kan også bidrage til at under-eye poser, bemærker forfatteren David Wolfe i "Spise for Skønhed." Hvis du pludselig mærke til, under-eye poser, undersøge din kost nøje for at afgøre, om du har været tidskrævende mere natrium end normalt. Også holde i tankerne, at når de natrium-og kalium-balancen i kroppen er forstyrret, kan det forårsage under øjnene rande, ifølge forfatterne Gareth Iver og Hazel Courteney i "500 Sundhed Tips."

Forebyggelse af Under-Eye Poser og Mørke Rande

Hvis du ellers er sund, får mindre natrium kan være alt, det tager at reducere poser under øjnene og gendanne din hud til sit tidligere udseende. Modstå trangen til at give smag til din mad med bord salt, og spise færre højt natrium fødevarer såsom syltede agurker, oliven, dåse suppe, frosne færdigretter og fast food. Spise fødevarer rige i kalium, samt at hjælpe med at genoprette en normal natrium-og kalium-balancen i din krop. Bananer, avocadoer, selleri, mørke bladgrøntsager grønne grøntsager og tørret frugt er gode kilder til kalium. Drikke mere vand, også fordi, når du er dehydreret, vil din krop naturligt holder på væsker, som kan bidrage til hævede hud under øjnene.

Når Det Ikke er Natrium

Der er flere grunde til, at du kan have mørke, oppustede under-eye poser, der ikke har noget at gøre med mængden af natrium eller kalium, du spiser, eller hvor meget vand du drikker. Hvis din kost er allerede lavt natrium og højt kalium, lave en aftale med din læge for at afgøre, hvad der ellers kunne være årsag til dine tasker. For eksempel fødevarer allergi over for mælk eller hvede, kan forårsage hævede hud under øjnene, efter Iver og Courteney. Genetik kan være på spil, også. Arve tynd eller fair huden under dine øjne kan gøre mørke rande mere fremtrædende, ifølge Charlotte Clark, en hudlæge i New York City. Mere alvorligt, under-eye poser kan opstå på grund af nyreproblemer eller en underaktiv skjoldbruskkirtlen. Hvis du ændrer din kost og drikke mere vand ikke hjælper, skal du tale med din læge om testning for en nyre-eller skjoldbruskkirtlen.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

bibliografi-ikonet ikonet for annotation tool Citerer denne Artikel
ADVERT

Mest populære