Sund Kost >> Sunde Måltider

Mavesår-Venlige Fødevarer

Skrevet af Jennifer Røn; Opdateret November 28, 2018

Når det kommer til mavesår, den mad, du spiser, spiller en vigtig rolle, men ikke i de måder forældede oplysninger ville have du tror. Start med årsagen til dine sår til, hvilke fødevarer opfordres eller modløs, ny forskning har afsløret nye kosten tommelfingerregler for, der beskæftiger sig med sår. Mens man spiser visse fødevarer, der ikke forårsager mavesår, nogle fødevarer er mere mavesår-venlige end andre.

Mavesår Er ikke Forårsaget af, Hvad Du Spiser

Mavesår er små sår, der udvikler sig på den foring inde i din mave, og de kan også form på væggene inde i den øverste del af din tyndtarmen. I de fleste tilfælde, disse sår er et biprodukt af en infektion forårsaget af bakterien Helicobacter pylori ( H. pylori ), eller resultatet af at tage alt for mange ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler, såsom aspirin og ibuprofen. Der er andre, mindre almindelige, årsager til mavesår, såsom visse former for kræft, men pointen er, at de længe har haft troen på, at kost eller stress forårsager mavesår er ikke længere tilfældet. Hvad er sandt er, at din kost kan have en direkte effekt på dine symptomer.

Hvad Du Spiser Spørgsmål Om

Hvis du mener, at mavesår er væsentlige åbne sår inde i maven eller tyndtarmen, det giver mening, at du bør overveje nøje, hvad du putter dem i kontakt med. Krydret mad, som var længe tænkt til at skabe sår, er nu ukloge for en meget enkelt grund: krydderier kan irritere dine sår, hvilket får du mere smerte.

Du bør også styre fri af fødevarer, der har et højt niveau af surhedsgrad for samme grund. Nogle af de største syndere, når det kommer til høj syre niveauer er citrusfrugter og tomater.

Der er også drikkevarer, der anspore til øget syreproduktion af din mave selv, som du ønsker at begrænse så meget som muligt, samtidig med at dine sår heler. Disse omfatter alkohol, samt kaffe og sodavand – både koffeinholdige og koffeinfri.

Overraskende, en anden syre-producerende fødevarer mejeriprodukter. Mens et glas kold mælk kan midlertidigt lindre din fordøjelseskanalen, mælk stimulerer mere mave syre produktion, hvilket gør det til en dårlig idé i det lange løb.

Mavesår-Venlige Fødevarer Til Healing

Så hvad fødevarer, bør du spise? Til at begynde, at spise en afbalanceret kost af hele fødevarer, såsom frugt, grøntsager, fuldkorn, magert kød og sunde fedtstoffer. Steer klart af stegte fødevarer, hvis de generer dig. Undgå at spise store måltider, og stoppe med at spise et par timer før sengetid.

Fødevarer, der er højt i fiber kan være nyttige, og de kan ikke spore overdreven peptisk syre produktion, så dine sår gratis fra overdreven irritation. For at få den mest bang for din fiber buck, kan du prøve nogle linser eller sorte bønner, eller noget frugt, som fx hindbær, pærer og blommer. Grøntsager, såsom artiskokker og broccoli, er også stor, høj-fiber fødevarer.

I tillæg til at stole på høj-fiber fødevarer, du kan også give dit sår en helbredende boost med fødevarer, der er rige på antioxidanter. Topping listen er bær, så du har mulighed for at få både antioxidanter og fibre. Også rige på antioxidanter søde kartofler, mørkegrønne grøntsager, bønner, og koffeinfri grøn te.

Hvis du tager antibiotika for dit sår, den medicin, er at fjerne både skadelige, mavesår-forårsager bakterier, såvel som de gode bakterier i fordøjelsessystemet. For at kompensere for det tab, prøv en probiotisk supplement, eller tilføje nogle fødevarer, der er naturligt forekommende probiotiske bakterier, såsom yoghurt, sauerkraut, og miso suppe.

Den nederste linje for mavesår-venlige fødevarer, er at holde sig til en kost, der forårsager det mindste beløb af irritation, mens dine sår heler og også fremmer en bedre gut sundhed på samme tid.

Om Forfatteren

Jennifer Rowan er en freelance skribent og ivrig forfølger af en aktiv, sund livsstil, især gennem ernæring. Mens du stadig er magtesløse over god chokolade, Jennifer hele tiden søger at finde måder at skabe balance mellem hendes søde tand med en sund tilgang til ernæring, som hun forsker for sundhedspleje praksis i hele landet. Jennifer skaber web-indhold og blogs for ernæring specialister og undervisere, der hjælper mennesker med at forbedre deres liv gennem bedre med at spise.

ADVERT

Mest populære