Sund Kost >> Ernæring

Typer af Melasse

Skrevet af Rose Haney; Opdateret 12 December 2018

Melasse er et biprodukt af sukker-making proces, der resulterer i den brune sirupsagtig væske til overs efter kogning, når sukker krystaller er blevet fjernet. Det er en yndet ingrediens i mange opskrifter, og har også været udråbt som en helsekost. Der er flere typer af melasse, variationer afhænge af, hvor mange gange siruppen blev kogt, og hvad der kan være tilføjet til det.

Lys og Mørk Melasse

Lys melasse er produceret efter den første kogning af sukkerrør eller sukkerroer. Den er lys i farven og søde i smagen, fordi kun en lille mængde sukker, der er blevet udvundet. Lys melasse er også kendt som "sweet", "Barbados", "den første" eller "mild" melasse. Denne type af melasse er almindeligt brugt som en ingrediens i bagning, marinader, gnider og saucer, eller endda som en topping på ristet brød eller havregryn. Når du har tilføjet, kan det gøre cookies blødere eller brød crustier, i henhold til Recipetips.com. Mørk melasse, også kendt som "fuld" eller "andet" melasse, resultaterne efter den anden kogende og mere sukker, der er udvundet. Det er mørkere i farve, tykkere og mindre sød. Det kan stadig anvendes i en opskrift, som kræver melasse. Det er den ingrediens, der ofte anvendes i gingerbread cookies.

Blackstrap Melasse

Blackstrap melasse er sirup der er produceret efter den tredje kogende. Det er meget tyk og mørk i farven. Det er også bitter i smagen. På grund af dets bitre smag, det bør ikke bruges som en erstatning i opskrifter, at ringe til melasse. Blackstrap melasse er den version af melasse, som formodes at have de sundhedsmæssige fordele. Det kan findes i mange helsekostforretninger. Blackstrap melasse indeholder den højeste vitamin og mineral indhold af alle de typer af melasse, da det har været koncentreret mest af de tre boilings.

Det er en god kilde til jern. Ifølge den Amerikanske Diætetiske Association ' s Komplet Mad & Ernæring Guide, 1 spiseskefuld af blackstrap melasse indeholder 3.5 milligram jern. Den indeholder også en række andre mineraler og vitaminer, såsom calcium, kobber, magnesium, mangan, selen, kalium, vitamin B6 og niacin.

Sulphured Og Unsulphured Melasse

Nogle melasse, vil blive mærket som "sulphured" eller "unsulphured." Svovldioxid er undertiden tilføjet for at melasse, som er et konserveringsmiddel, fordi melasse vil gære. Tilsætning af svovldioxid ikke ændre smagen af melasse. Det gør generelt melasse mindre sød. Unsulphured melasse er typisk den række, der bruges i opskrifter, på grund af sin sødere og originale melasse smag.

Andre Typer Af Melasse

Fancy melasse er en type af melasse, som er meget sød. Det er almindeligt anvendt som en topping til pandekager eller kiks. Fancy melasse er kondenseret fra ren saft af sukkerrør, så det er den letteste og sødeste af de forskellige typer af melasse. Madlavning melasse er en blanding af lyst melasse og blackstrap melasse. Når det bruges i opskrifter, resulterer det i bagværk, der er mindre sød men med mere melasse aroma end bare at bruge fancy melasse. Melasse kan også være fremstillet af andre produkter end sukkerrør og sukkerroer. Granatæble, sorghum, carob og datoer er alle bruges til at producere melasse, især for mellemøstlige retter.

Om Forfatteren

Steg Haney fik sin fælles ph.d. - grad i klinisk psykologi fra San Diego State University og University of California, San Diego. Hendes klinisk og forskningsmæssig specialiteter er neuropsykologi og neuroimaging. Hun er blevet udgivet i flere videnskabelige tidsskrifter og præsenteret sit arbejde på en lang række nationale konferencer. Hun har været freelance siden 2008.

ADVERT

Mest populære