Sund Kost >> Sunde Måltider

Typer af Glutenfri Brød

Skrevet af Judy Wilson; Opdateret December 27, 2018

For mennesker, efter at en gluten-fri livsstil, finde ud af, hvad brød de trygt kan spise er ofte en af de mest skræmmende spørgsmål. Men mange typer af glutenfri brød, både hjemmelavet og i lokale butikker, er lækker og let tilgængelige. Gluten er et protein i hvede, rug og byg, og folk, der har cøliaki eller gluten følsomhed bliver syge, når de spiser gluten. Så de skal vedtage en gluten-fri kost. Hvis du har en af disse sygdomme, er du nødt til omhyggeligt at læse alle levnedsmiddelingrediens etiketter, der skal undgå gluten.

Brune og Hvide Ris Mel

Når du læser ingrediens etiketter på store-købte glutenfri brød, vil du bemærke, at mange af dem indeholder brune og hvide ris mel. Disse omfatter sandwich-stil brød og hamburger boller. Hvis du ønsker at spare nogle penge ved ikke at købe dyre glutenfri brød i butikker, trække dit bradepander derhjemme og lave dine egne glutenfri brød. At skabe dem er overraskende enkel og hurtig.

Mandel og Kokos Mel

Mandel mel, også nogle gange kaldet mandel mel, er simpelthen jorden og måske smuttede mandler. Det tilbyder en base, der er særligt velsmagende, i søde brød, såsom banan, squash eller græskar brød. Kokos mel giver også et sundt supplement til søde brød. To ulemper ved at mandel og kokos mel, er pris og ledighed. De kan være ganske dyrt, og du bliver måske nødt til at søge dem ud på sundhed butikker eller online.

Majs Mel og Mel

Majsmel er en klassisk ingrediens i traditionel majs brød eller skeen, brød, der lækker med at forbedre mange måltider' hovedretter. Du kan også prøve majsmel eller hvedemel i kombination med andre mel, såsom brune eller hvide ris, mel, i sandwich-stil brød, der er fri for gluten. Find opskrifter på internettet eller i det gluten-fri kogebøger. Tjene majs brød med en dab nærende kokosolie eller mejeri-fri ghee.

Bønner og Andre Almindelige Ingredienser

Mange glutenfri brød som du kan købe i fryseren eller bageri afsnit i supermarkedet, der indeholder ingredienser, som fx bønner, mel, hirse, boghvede, quinoa, amaranth eller kartoffelmel. Ofte, man brød indeholder en kombination af to eller flere af disse ingredienser. Du kan også piske op hjemmelavet brød, der indeholder sorter af disse mel alternativer ved hjælp af en af de mange glutenfri brød opskrifter, der er let tilgængelige online og i kogebøger. Se efter disse ingredienser i den bagende midtergangen i supermarkedet eller online på websteder, der sælger sunde fødevarer.

Alternativer til Korn og Nødder

Hvis du undgår ikke bare gluten, men også alle kerner og nødder, få kreative ved hjælp andre ingredienser for at gøre brød. For eksempel, æg brød kan indeholde simpelthen æg og spinat som sin base. Selv om en anden tekstur og konsistens sammenlignet med brød lavet af korn og nødder, mel, det kan være skåret i tykkelse og form, der er velegnet til at gøre en sund sandwich.

Om Forfatteren

Judy Wilson har du skriver og redigerer ekspertise inden for sundhed, teknologi, kæledyr, virksomhed og rejser. Hun har bidraget til USAToday.com, SFGate.com og en lang række andre publikationer. Wilson fik en Bachelor i journalistik og massekommunikation fra University of North Carolina i Chapel Hill, hvor hun afsluttede Mini-Medical School.

ADVERT

Mest populære