Sund Kost >> Kost

Hvilke Typer af Mad Er Hurtigt at Absorbere Kulhydrater?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 27, 2018

Kulhydrater, som kroppen hurtigt fordøjer og absorberer medføre, at dit blodsukker til at stige mere markant end fødevarer, der absorberes langsommere. Forbrugende hurtigt at absorbere kulhydrater kan gøre det sværere for diabetikere at kontrollere deres blodsukker og blod-sukker niveauer, der ikke er under kontrol, kan det øge din risiko for komplikationer. Efter en kost, der hjælper med at undgå blodsukker-spikes kan hjælpe med at nedsætte din risiko for kræft, diabetes og hjertesygdomme, ifølge en artikel offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" i juli, 2002. Det glykæmiske indeks kan hjælpe dig med at afgøre, hvilke fødevarer, der er hurtigt at absorbere kulhydrater.

Glykæmisk Indeks

Det glykæmiske indeks er et værktøj, du kan bruge til at finde ud af, hvilke fødevarer der er mest tilbøjelige til at forårsage en kraftig stigning i dit blodsukker. Når det glykæmiske indeks blev skabt, fødevarer blev vurderet baseret på, hvordan de har rejst blodsukker i forhold til hvidt brød, da denne mad er én, der hurtigt rejser blodsukker. Mens nogle laboratorier stadig bruge hvidt brød, mange har skiftet til at sammenligne fødevarer til glukose. De to metoder resulterer i lidt forskellige ratings. Fødevarer, der tager længst tid at fordøje, og holde dit blodsukker mere stabilt har et lavt glykæmisk indeks rating mellem 0 og 55, og dem, der forårsager en hurtig stigning i blodsukker har et glykæmisk indeks rating på 70 til 100. Fødevarer med vurderinger, der ligger mellem 55 og 70 har en moderat effekt på blodsukkerniveauet.

Slik

Fødevarer, der er højt i simple sukkerarter, såsom slik, der sandsynligvis vil være hurtig-absorberende kulhydrater. Dette omfatter candy, cookies, kager og sukkersødede drikkevarer. Hvis du trang til noget sødt, kan du overveje frisk frugt i stedet. Frugter er typisk lav i glykæmisk indeks, lavt kalorieindhold og rig på fibre og vigtige vitaminer og mineraler.

Lav-fiber Fødevarer

Kulhydrater, som er lav i fiber er også typisk hurtig-absorberende. Disse omfatter forarbejdede fødevarer, der er fremstillet med raffineret mel, såsom hvidt brød, sukkerholdige korn og pandekager, samt fødevarer, som instant hvide ris. I stedet vælger fødevarer som fuldkorn, bælgfrugter og ikke-stivelsesholdige grøntsager, der er højere i fiber, som kan hjælpe bremse fordøjelsen og holde dit blod sukker niveauer fra spiking.

Overvejelser

Når du forsøger at vælge den bedste former for kulhydrater til at forbruge, tage hensyn til mængden af kulhydrat i en fødevare, samt dens glykæmisk indeks. En række faktorer kan påvirke det glykæmiske indeks for fødevarer, herunder den måde, du tilbereder det, hvordan moden en frugt eller grøntsag er, og hvordan det er behandlet. Hvis du indtager en fødevare, der er højt på det glykæmiske indeks, du kan udvande effekten af at indtage det sammen med en fødevare, der er lavere på det glykæmiske indeks.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære