Sund Kost >> Kost

Typer af Fiber er Nødvendige for en God Fordøjelse

I parade af fødevarer, næringsstoffer, vitaminer og mineraler, der passerer gennem dit fordøjelsessystem, kostfibre er én ting, som din krop ikke kan optage eller fordøje. Det kan synes mærkeligt, at noget, der kommer ind og efterlader din krop relativt uændret kan være godt for dig. Det viser sig, at fordelene ved en høj-fiber kost er ikke begrænset til fordøjelses sundhed, men også lavere kolesterol niveauer, mere håndterbare blodsukker og vægttab. De bedste kilder til fibre er hele korn, frugter og grøntsager. Konsultere din læge, før du tager en fiber supplement.

Anbefalinger

Ifølge Harvard School of Public Health, børn og voksne bør få et minimum af 20 gram fibre fra deres kost hver dag for en god fordøjelse. Teenagere og aktive voksne med et højere kalorieindhold krav kan være nødvendigt med en yderligere 15 til 25 gram om dagen. Mens et supplement kan hjælpe med forstoppelse eller andre tarm problemer, kosttilskud ikke har de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, der kommer med kostfibre.

Uopløseligt

Der er to forskellige typer af kostfibre; begge er lige vigtige for en god fordøjelse. Uopløselige fibre, der findes i hele korn, nødder og grøntsager, der absorberer vand, som det passerer gennem din mave-tarmkanalen, hvilket gør afføringen blødere, kraftigere og lettere at passere. Uopløselige fibre er vigtig for at forebygge forstoppelse og regulering af afføring. Denne type fiber er også kritisk i forebyggelse og behandling af divertikulitis og hæmorider. Diverticulitis er en betændelse i de små poser, som linje tarm væggen. Hæmorider er opsvulmede blodkar i endetarmen eller anus, at der ofte dannes når en person, der stammer, til at passere en hård afføring.

Opløselige

Opløselige fibre opløses i vand danner en gel-lignende stof og øger fækal bulk. Fordi opløselige fibre hæmmer fordøjelsen, kan det være nyttigt for forebyggelse og behandling af diarré. Derudover, opløselige fibre kan hjælpe med at sænke niveauet af low density lipoprotein -- "dårlige" kolesterol-i dit blod. Hvedeklid, nødder, bønner, frugt og grøntsager, byg, frø og bønner er alle gode kilder til opløselige fibre.

Tips

Øge dit daglige fiber indtag er ikke svært. Erstat hvidt brød og pasta med fuldkorn erstatninger. Spise grøntsager med hvert måltid-selv morgenmad. Hak peberfrugter, spinat og tomater og smid dem i en sund, æggehvide omelet. For en snack, har et frisk stykke frugt eller hele korn crackers i stedet for en automat candy bar. Holder en pose med nødder og tørret frugt i din pung eller taske til at have en sund dosis af fiber klar, når maven rumler.

Om Forfatteren

Carolyn Robbins begyndte at skrive i 2006. Hendes arbejde udgør, kan ses på diverse hjemmesider og dækker forskellige emner, herunder neurovidenskab, fysiologi, ernæring og fitness. Robbins er uddannet med en bachelor of science grad i biologi og teologi fra Saint Vincent College.

Foto Credits

  • frugt salat med blandet frugt close up billede af DuÅ¡en Zidar fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære