Sund Kost >> Sunde Måltider

Den Type E-Vitamin i Hasselnødder & Hasselnød Olie

På trods af deres relativt høje fedtindhold, nødder er sunde nok til at retfærdiggøre inklusion i næsten alle kost. De fleste er høj i proteiner samt kostfibre og pakke en betydelig mængde af vitaminer og mineraler. For eksempel, hasselnødder -- en grundpille i pastry chef ' s handel og velsmagende at spise af hånden -- er kun overgået af mandler i E-vitamin indhold. Der er otte nært beslægtede fedt-opløselige forbindelser, der er kollektivt kendt som vitamin E, men den ene er fundet i hasselnødder er det vigtigste for mennesker.

Tocopheroler og Tocotrienoler

De stoffer, der fyldes op med E-vitamin består af to forskellige typer af molekylet, tocopheroler og tocotrienoler. Hver af disse kommer i fire varianter -- alfa -, beta -, gamma-og delta-hver med en lidt anden struktur. Af de otte, er det kun alfa-tocopherol version bruges aktivt af den menneskelige krop. Den resterende del er filtreret ud af leveren og udskilles i affaldsprodukter. Alpha-tocopherol form af E-vitamin er en, der er fremherskende i hasselnødder og deres olie.

E-Vitamin Beløb

Det AMERIKANSKE Department of Agriculture opretholder en omfattende database af mad næringsstof værdier til at give en standard reference for forbrugerne og fødevareindustrien. Tal fra databasen viser, at en 100-grams portion af hasselnødder indeholder 15.03 mg alfa-tocopherol, andet kun til 25.87 milligram i mandler. I mere konkret, en 1-ounce snack del af hasselnødder giver 4.2 milligram E-vitamin, eller 20 procent af din daglige værdi. En undersøgelse offentliggjort i 2012 i "European Journal of Lipid Videnskab og Teknologi", der er fundet lignende niveauer af alfa-tocopherol i flere prøver af hasselnød olie.

Hasselnødder i Forhold til Kosttilskud

E-Vitamin er en særlig potent antioxidant, så det er værd spreder en smule indsats for at sikre, at du spiser nok. Vitamin E indhold af hasselnødder og andre fødevarer, der er angivet i mg, mens kosttilskud er målt i internationale enheder. Et milligram af alpha-tocopherol i din hasselnødder svarer til 1.49 IU af naturlige kilde til E-vitamin eller 2.22 IU af syntetisk, således at 1-ounce snack svarer til lidt over 6 IU af vitamin E i supplement form.

Andre Ydelser

Hasselnødder har en række fordele, bortset fra deres E-vitamin indhold. De er også en kilde til B-vitaminer, især thiamin, og en række mineraler. Bare 1 gram hasselnødder indeholder 86 procent af din DV-til mangan, der anvendes i produktionen af køn hormoner og stofskiftet af fedt. De er også en god kilde til kobber, magnesium og jern. For carb-bevidste spisere, hasselnødder pack 2.7 gram kostfibre per ounce, og kun 2 gram af andre kulhydrater.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

Foto Credits

  • Goodshoot/Goodshoot/Getty Images
ADVERT

Mest populære